9.0 / 10

Dutch Ovens & gietijzeren accessoires

Wanneer u graag op een klassieke manier kookt is een Dutch oven uitkomst voor u. Zo kunt u op een traditionele wijze u favoriete gerechten stoven en braden. U kunt zelfs broden bakken in deze gietijzeren pan. Bij Tuinartikel Totaal vindt u een ruim assortiment met diverse Dutch ovens.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een Dutch oven?

Een Dutch oven is een zware pan met deksel gemaakt van gietijzer, die u onder andere kunt gebruiken op een kampvuur of een barbecue. De deksel van deze pan heeft een opstaande rand. Op deze manier kunt u er hete kolen op leggen en zorgt u ervoor dat de pan rondom verhit wordt. Zo kunt u creëert u binnen een handomdraai het effect van een oven zonder elektriciteit en gas.

Officieel is een Dutch oven een pan met drie pootjes. Op deze manier kunt u gemakkelijk uw pan in een kampvuur leggen. Maar er zijn ook Dutch ovens met een vlakke bodem. Deze versie kunt u ook prima gebruiken in uw keuken. Hoe vaker u deze pan gebruikt, hoe beter hij zal worden. In gietijzeren producten zitten van nature kleine poriën. Wanneer u olie gebruikt in deze pan wordt dit opgenomen en bij verhitting wordt deze olie weer vrijgegeven. Door olie te gebruiken in uw pan ontstaat er een soort anti-aanbaklaag. 

Hoe kunt u een Dutch oven gebruiken?

In principe kunt u alles wat u normaal gesproken maakt in uw keuken in een Dutch oven maken. Van stoofpotten tot pizza, van gevogelte tot zelfs taarten en brood. De mogelijkheden zijn ongekend. Deze pannen zijn ook ideaal om mee te bakken en te braden. Dit kunt u in bijvoorbeeld een kampvuur doen, maar een Kamado barbecue is hier ook uitermate geschikt voor.

Bij Tuinartikel Totaal bestelt u gemakkelijk en snel uw favoriete Dutch oven. Het u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met ons.