8.9 / 10

Rookhout & snippers

Bij Tuinartikel Totaal vindt u een ruim assortiment met diverse soorten rookhout en rooksnippers voor uw barbecue. Bestel uw favoriete smaak rookhout & snippers eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

2 producten

  1. AXTSCHLAG WOOD PAPERS KERSEN 8 ST  WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
    AXTSCHLAG WOOD PAPERS KERSEN 8 ST
    Normale prijs € 7,99 Speciale prijs € 4,99
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

2 producten

Bij Tuinartikel Totaal vindt u een ruim assortiment met diverse soorten rookhout en rooksnippers voor uw barbecue. Er zijn verschillende soorten rookhout waardoor u eindeloos kan variëren met diverse soorten smaken. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een sterke rooksmaak kunt het beste kiezen voor Eiken of Hickory. Voor een milde rooksmaak kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Kersenhout. Natuurlijk is roken ook een kwestie van smaak en ervaring. Probeer dan ook diverse smaken uit.

Rookhout voor uw barbecue

Rookhout geeft een ware smaaksensatie aan gerechten van de barbecue. Dit zelf thuis creëren is dan ook niet moeilijk. Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten als u gaat roken op uw barbecue. U moet rekening houden met de barbecue of het soort rookkast wat u gaat gebruikt. Welke smaak u lekker vindt en welke gerechten u gaat bereiden.  

Wanneer u warm gaat roken is het aan te raden een ketel barbecue te gebruiken of een Kamado barbecue. Op deze manier kunt u gebruik maken van de deksel. U wilt natuurlijk dat heel u gerecht een rokerige smaak heeft. Gerechten roken op een open barbecue gaat ook, echter wordt het dan een ingewikkeld klusje. De rook verdwijnt op een open barbecue erg snel en uw gerechten zullen ook vaker gedraaid moeten worden om ervoor te zorgen dat uw gerechten een mooie rooksmaak krijgen.

Verschillende soorten rookhout

Het rookhout is te verkrijgen in chunks of in chips. Met de chips heeft u hele fijne houtsnippers die gemakkelijk te hanteren zijn en snel roken. De chunks zijn wat groffer van formaat en hierdoor gaan ze langer mee op de barbecue. De hoeveelheid rookhout dat u moet gebruiken hangt af van de grootte van uw barbecue. Een grotere barbecue heeft een grotere hoeveelheid rookhout of snippers nodig.

De smaak van uw gerechten is sterk afhankelijk van het soort rookhout dat u gebruikt. Over het algemeen zijn sterk geurende rookhout soorten uitermate geschikt voor rund en varkensvlees. Rookhout soorten die een milde geur afgeven zijn over het algemeen geschikt voor gevogelte, vis en groenten. Het is natuurlijk wel afhankelijk wat u lekker vindt en experimenteer met de diverse soorten rookhout.

Probeer eens te variëren door ook een ander soort rookhout mee te bestellen. Alles op het gebied van barbecues en rookhout kunt u eenvoudig en veilig bestellen in onze webshop. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u graag meer advies? Neem dan gerust contact met ons op.