8.9 / 10

Muurkassen

Heeft u niet genoeg ruimte om een volledige tuinkas te plaatsen? Dan is een muurkas een geschikte optie voor u. Bij Tuinartikel Totaal vindt u muurkassen in diverse afmetingen en materialen, zodat u van uw eigen gekweekte gewassen kunt genieten.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten

Wanneer kiest u voor een muurkas?

Wanneer u niet genoeg ruimte heeft in uw tuin en geen plek heeft voor een vrijstaande tuinkas. Dan is een muurkas een geschikte optie voor u. Deze kassen worden vaak gebruik om planten te laten overwinteren. U kunt een keuze maken in een grote of een kleine muurkas. Zo kunt u langer genieten van de wisselende seizoenen en kunnen u gewassen groeien in een beschermde omgeving. Wanneer u uw muurkas tegen uw huis kan de kas profiteren van de warmte van het huis en warmte kan opslaan in de muur. Hierdoor kan een muurkas energiezuiniger zijn dan een vrijstaande kas. Het nadeel van deze kas is dat hij dankzij de muur minder zonlicht binnenkrijgt dan een vrijstaande kas.

Het monteren van een muurkas

Als u een muurkas wilt monteren is het van belang dat u een rechte, stevige muur met voldoende hoogte. Het monteren van de muurkas is niet voor iedereen een makkelijk klusje. Het is van belang dat een muurkas haaks en waterpas gemonteerd wordt. Zo kan een kleine kas al binnen een dag gemonteerd worden. Echter een grote kas zou weleens een heel weekend in beslag kunnen nemen.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met ons!

Fundering voor uw tuinkas

Een fundering is een rand met een hoogte van 10-12 cm, waarop je de kas loodrecht monteert. De fundering van een muurkas zorgt ervoor dat de kas sterk en stabiel staat. Wij raden u aan om altijd te kiezen voor een fundering. Wilt u meer weten over de fundering van uw muurkas? Bekijk dan ons blogartikel "Wel of geen fundering voor mijn tuinkas?"

Welk glas kunt u het beste kiezen voor uw kas?

Er zijn drie soorten glas waar u uit kunt kiezen voor uw kas: 

  • Tuindersglas
  • Veiligheidsglas
  • Polycarbonaat

Tuindersglas

Tuinderglas is glas dat het meeste licht doorlaat van de drie soorten glazen. Tuindersglas laat ongeveer 90% licht door. Daarom is deze glassoort goed voor de gewassen in uw tuinkas. Daarnaast heeft u met tuindersglas goed zicht op de groei van uw planten, bloemen of gewassen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas houdt rekening met veiligheid in en rondom de tuinkas. U kunt het beste kiezen voor veiligheidsglas als u de kas in een boomrijke omgeving of stad plaatst. Ook als er kinderen in de buurt zijn, kunt u het beste kiezen voor veiligheidsglas. Als veiligheidsglas kapot gaat, dan brokkelt het glas uiteen in duizenden botte stukjes. Daarom is dit glas het meest veilige glas van de drie opties. Daarnaast is veiligheidsglas tot 6 keer sterker dan tuindersglas, waardoor het minder snel zal breken. 

Polycarbonaat

Polycarbonaat is een kunstoffen afdichting voor uw tuinkas. Het materiaal is sterk, licht van gewicht, biedt optimale veiligheid in en rondom de kas en isoleert goed. Het grote verschil met tuinders- en veiligheidsglas is het uiterlijk van het glas. Polycarbonaat is niet-transparant en laat beperkt licht door. Het voordeel hiervan is dat gewassen beter worden beschermd tegen verbranding door zonlicht. De hoge isolatiewaarden van polycarbonaat zorgen ervoor dat je het kweekseizoen kunt verlengen.

Voor meer informatie over het kiezen van het juiste glas, raden wij u aan om ons blogartikel "Welk glas voor mijn kas?" te bekijken.