8.9 / 10

Muurkassen

Heeft u niet genoeg ruimte om een volledige tuinkas te plaatsen? Dan is een muurkas een geschikte optie voor u. Bij Tuinartikel Totaal vindt u muurkassen in diverse afmetingen en materialen, zodat u van uw eigen gekweekte gewassen kunt genieten.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

5 producten

Wanneer kiest u voor een muurkas?

Wanneer u niet genoeg ruimte heeft in uw tuin en geen plek heeft voor een vrijstaande tuinkas. Dan is een muurkas een geschikte optie voor u. Deze kassen worden vaak gebruik om planten te laten overwinteren. U kunt een keuze maken in een grote of een kleine muurkas. Zo kunt u langer genieten van de wisselende seizoenen en kunnen u gewassen groeien in een beschermde omgeving. Wanneer u uw muurkas tegen uw huis kan de kas profiteren van de warmte van het huis en warmte kan opslaan in de muur. Hierdoor kan een muurkas energiezuiniger zijn dan een vrijstaande kas. Het nadeel van deze kas is dat hij dankzij de muur minder zonlicht binnenkrijgt dan een vrijstaande kas.

Het monteren van een muurkas

Als u een muurkas wilt monteren is het van belang dat u een rechte, stevige muur met voldoende hoogte. Het monteren van de muurkas is niet voor iedereen een makkelijk klusje. Het is van belang dat een muurkas haaks en waterpas gemonteerd wordt. Zo kan een kleine kas al binnen een dag gemonteerd worden. Echter een grote kas zou weleens een heel weekend in beslag kunnen nemen.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met ons!