8.9 / 10
Echt

Echt

ECHT® houtskool en briketten worden gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd hout en wordt volledig duurzaam geproduceerd in Europa. Door de duurzame productiewijze is er minder hout nodig om dezelfde hoeveelheid houtskool te verkrijgen. Door de hoge kwaliteit van deze producten, worden deze ook duurzaam in het gebruik. Hierdoor is er minder houtskool nodig en hoeft u uw barbecue tussentijds niet vaak bij te vullen. Neem op uw gemak een kijkje in het actuele aanbod van Tuinartikel Totaal en kies voor duurzame kwaliteit van ECHT®!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 item

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 item

ECHT® houtskool & briketten

ECHT® houtskool en briketten worden geproduceerd van 100% FSC-gecertificeerde Europese bossen. Het hout van deze bossen is geproduceerd van onder andere legaliteit en bescherming van de natuur. Voor elke boom die er gekapt worden, zal hier een nieuwe boom voor geplant worden. Door de duurzame productieprocessen is er minder hout nodig om de houtskool en briketten te maken. Bij het produceren van de briketten wordt zelfs gebruikt gemaakt van natuurlijke bindmiddelen.

Houtskool of briketten?

U kunt uw houtskoolbarbecue op verschillende manieren verwarmen. U kunt kiezen om houtskool of briketten te gebruiken. Dit heeft alles te maken met het soort barbecue dat u heeft en de manier waarop u grillt. Wanneer u een open barbecue heeft kunt u het beste kiezen voor houtskool. Wanneer u een barbecue heeft met een deksel, wordt het aangeraden om briketten te gebruiken. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om een mix te maken van de twee.

Bij zowel houtskool en briketten is het handig om een houtskoolstarter te bestellen. Een brikettenstarter is een soort schoorsteen waar onderin een rooster zit. Zorg met bijvoorbeeld een aantal aanmaakblokjes dat er een vuurtje komt onder de koker. De starter zal als een soort schoorsteen figureren en het vuur door de koker naar boven zuigen. Uw houtskool of briketten zullen op deze manier veel sneller op tempratuur zijn.

Let op: voorkom ten alle tijden ongecontroleerd vuur en letsel. Het is van belang om geen extra aanmaakproducten toe te voegen nadat de barbecue is aangestoken. Gebruik nooit spiritus of andere snel ontvlambare brandstoffen. Ontsteek nooit geen briketten binnenshuis of in andere afgesloten ruimtes. Adem geen rook in bij het aansteken. Houd kinderen en huisdieren op veilige afstand. Laat de as volledig uitgloeien of doof door het deksel op de barbecue te plaatsen. Gooi het as pas weg als alles is afgekoeld.