Bemesting

Bij Tuinartikel Totaal kunt u terecht voor diverse bemestingsproducten. Alle bomen, struiken en gazon in uw tuin hebben de juiste verzorging nodig. Regelmatig water geven en bemesten zijn de basiselementen voor gezonde planten die goed groeien en rijk bloeien. Een plant of gazon heeft voeding nodig om gezond en sterk te blijven. Heeft een plant te weinig voedingsstoffen om op te nemen, dan zal dit ten koste gaan van zijn kracht. Echte groei blijft uit, blad wordt geel of verzwakt en de plant is vatbaarder voor allerlei ongedierte en ziektes.

Bestel bemesting voor uw tuin of gazon eenvoudig en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. 

Items 1 to 24 of 34 total

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Items 1 to 24 of 34 total

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Bemesting voor de tuin

Alle bomen, struiken en gazon in uw tuin hebben de juiste verzorging nodig. Geef regelmatig water en zorg voor de juiste bemesting voor gezonde planten die goed groeien. Uw planten en uw gazon hebben de juiste voeding nodig om sterk en gezond te blijven. Krijgen uw planten te weinig voedingsstoffen binnen? Dan kan dan ten koste gaan van zijn kracht. De groei zal uitblijven en er bestaat een grote kans dat het blad geel wordt of verzwakt. Bovendien zijn de planten nu meer vatbaarder voor ongedierte en ziektes. 

Binnen ons assortiment vindt u verschillende soorte bemesting:

Uw gras bemesten

Het bemesten van gras wordt vaak vergeten, maar is wel ontzettend belangrijk. Door uw gras te bemesten wordt het niet alleen voller en groener, maar kan het ook beter tegen verschillende weersomstandigheden en onkruid. Voor het bemesten van uw gras hebben wij speciale gazonbemesting. Voordat u uw gazon gaat bemesten, is het verstandig om deze eerst te bekalken. 

Bemesting van uw gazon kent de volgende voordelen:

  • Uw gras blijft beter beschermd tegen ziektes
  • Gaat verkleuring van het gras tegen
  • Het gras herstelt sneller, na kou, sneeuw en vorst
  • Minder kans op mosvorming, door een dichtere grasgroei

Hoe vaak bemesten?

Uw planten nemen met hun wortels de voedingsstoffen op uit de bodem. Het is raadzaam om alle bomen, struiken en gazon minimaal 1 keer per jaar goed bij te mesten met een meststof die ook voedingsstoffen voor de planten bevat. De zogenoemde N-P-K- meststoffen. Planten die in een pot of bak staan, vragen zelfs om 2-3 keer per jaar bemesting.

Gras bemesten kunt het beste driemaal per jaar doen. Begin in de voorjaar voor een snelle aangroei van het gras. Bij voorkeur in de maand februari of maart. In de zomer bemest u uw gras nogmaals, zodat het gras zijn groene kleur behoudt. Vervolgens bemest u uw gazon nog eenmaal in het najaar om uw tuin winterklaar te maken. 

Bemesting online bestellen

Bemesting voor uw tuin en gazon bestelt u gemakkelijk bij ons online. Wij bezorgen alles voor plant & tuin op ieder gewenst afleveradres in Nederland. Heeft u nog vragen of wilt u meer advies? Neem dan gerust contact met ons op.