8.9 / 10

Bemesting

Alle bomen, struiken en gazon in uw tuin hebben de juiste verzorging nodig om gezond en sterk te blijven. Bestel uw favoriete bemestingsproducten eenvoudig en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. 

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten
 1. Ecostyle Hortensia AZ 1,6 kg
  ECOSTYLE HORTENSIA AZ 1,6 KG
  Regular Price € 7,99 Special Price € 5,99
 2. PLANTENMONITOR 4 IN 1 BLUETOOTH
  PLANTENMONITOR 4 IN 1 BLUETOOTH
  Regular Price € 35,95 Special Price € 21,95
 3. NATURE pH-METER WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  NATURE PH-METER
  Regular Price € 10,50 Special Price € 8,99
 4. RAPITEST 1610CS GRONDTESTKIT TOMATEN WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  RAPITEST 1610CS GRONDTESTKIT TOMATEN
  Regular Price € 7,25 Special Price € 3,25
 5. RAPITEST 1875 ZONLICHTCALCULATOR WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  RAPITEST 1875 ZONLICHTCALCULATOR
  Regular Price € 31,90 Special Price € 19,15
 6. ECOSTYLE BUXUS BLADVOEDING 750 ML WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  ECOSTYLE BUXUS BLADVOEDING 750 ML
  Regular Price € 8,45 Special Price € 6,45
 7. ECOSTYLE GAZON-AZ 3,5 KG WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  ECOSTYLE GAZON-AZ 3,5 KG
  Regular Price € 16,95 Special Price € 12,95
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten

Bij Tuinartikel Totaal kunt u terecht voor diverse bemestingsproducten. Alle bomen, struiken en gazon in uw tuin hebben de juiste verzorging nodig. Regelmatig water geven en bemesten zijn de basiselementen voor gezonde planten die goed groeien en rijk bloeien. Een plant of gazon heeft voeding nodig om gezond en sterk te blijven. 

Bemesting voor uw tuin

Alle bomen, struiken en gazon in uw tuin hebben de juiste verzorging nodig. Geef regelmatig water en zorg voor de juiste bemesting voor gezonde planten die goed groeien. Uw planten en uw gazon hebben de juiste voeding nodig om sterk en gezond te blijven. Krijgen uw planten te weinig voedingsstoffen binnen? Dan kan dan ten koste gaan van zijn kracht. De groei zal uitblijven en er bestaat een grote kans dat het blad geel wordt of verzwakt. Bovendien zijn de planten nu meer vatbaarder voor ongedierte en ziektes. 

Binnen ons assortiment vindt u verschillende soorten bemesting:

Uw gras bemesten

Het bemesten van gras wordt vaak vergeten, maar is wel ontzettend belangrijk. Door uw gras te bemesten wordt het niet alleen voller en groener, maar kan het ook beter tegen verschillende weersomstandigheden en onkruid. Voor het bemesten van uw gras hebben wij speciale gazonbemesting. Voordat u uw gazon gaat bemesten, is het verstandig om deze eerst te bekalken. 

Bemesting van uw gazon kent de volgende voordelen:

 • Uw gras blijft beter beschermd tegen ziektes
 • Gaat verkleuring van het gras tegen
 • Het gras herstelt sneller, na kou, sneeuw en vorst
 • Minder kans op mosvorming, door een dichtere grasgroei 

Hoe vaak bemesten?

Uw planten nemen met hun wortels de voedingsstoffen op uit de bodem. Het is raadzaam om alle bomen, struiken en gazon minimaal 1 keer per jaar goed bij te mesten met een meststof die ook voedingsstoffen voor de planten bevat. Dit zijn de zogenoemde NPK-meststoffen, wat staat voor stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Stikstof zorgt ervoor dat de plant mooi groen blijft, fosfor zorgt voor sterke wortels. Wanneer een plant te weinig fosfor heeft zouden de bladeren een blauwe of een paarse kleur kunnen krijgen. Het is met name belangrijk om hier in het voorjaar goed op te controleren, want op dat moment is er nog niet veel fosfor in de bodem. Kalium is voor de weerstand, bloei en vruchtvorming.  Een tekort aan kalium kan resulteren in verdorde plekken op de bladrand. En er worden minder grote bloemen gevormd. Een teveel aan kalium kan ook ontstaan. Dan zullen de planten meer water bevatten. Planten die in een pot of bak staan, vragen zelfs om 2-3 keer per jaar bemesting.

Gras bemesten kunt het beste driemaal per jaar doen. Begin in het voorjaar voor een snelle aangroei van het gras. Bij voorkeur in de maand februari of maart. In de zomer bemest u uw gras nogmaals, zodat het gras zijn groene kleur behoudt. Vervolgens bemest u uw gazon nog eenmaal in het najaar om uw tuin winterklaar te maken. 

Om uw tuin en gazon in topconditie te houden heeft het de juiste zorg en aandacht nodig. Heeft u nog vragen of wilt u meer advies? Neem dan gerust contact met ons op.