9.0 / 10

Bodemverbeteraars

Bij Tuinartikel Totaal kunt u terecht voor verschillende bodemverbeteringsproducten. Zo kunt u kiezen voor bodemactivator, kleigrondverbeteraar en zandgrondverbeteraar. Een bodemverbeteraar is eigenlijk niets anders dan een stof toevoegen aan de bodem. Dit doet u zodat planten, bomen of een gazon beter gaan groeien en gezonder zijn.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bodemactivator voor een beter bodemleven

Bodemactivator brengt nieuwe bacteriën en schimmels in de bodem die cruciaal zijn om de haarwortels van uw planten te beschermen en om nieuwe aanmaak van haarwortels te stimuleren. Hoe meer haarwortels uw planten hebben, hoe beter ze vocht en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Kleigrondverbeteraar

Kleigrond is een moeilijk te bewerken grondsoort, die bij regenval snel dicht slaat en bij warm weer snel uitdroogt. Beide omstandigheden zijn niet goed voor planten, ze zullen hierdoor niet goed groeien. Kleigrondverbeteraar zorgt ervoor dat de interne structuur van kleigrond verbeterd wordt, doordat de kleigronddeeltjes niet meer kunnen samenklonteren. Hierdoor ontstaat een luchtigere grond die minder snel dichtslaat en gemakkelijker te bewerken zal zijn.

Verbeteraar voor zandgrond

Zandgrond is een grondsoort die vaak heel los van structuur is. Water en voedingsstoffen spoelen snel uit, waardoor planten niet de kans krijgen om ze op te nemen. Zandgrondverbeteraar zorgt ervoor dat de structuur van zandgrond verbeterd wordt, de zandgronddeeltjes worden verbonden met elkaar, waardoor vocht en voedingsstoffen weer beter kunnen worden opgenomen door planten.

Het onderhouden van uw tuin is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van uw planten. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met ons. Wij helpen u graag!