9.0 / 10

Compostbakken

Wanneer u zelf groente, fruit en tuinafval composteert, heeft u beschikking over de beste kwaliteit tuinmest die uw tuin kan bieden. Bij Tuinartikel Totaal vindt u een ruim assortiment met diverse compostbakken.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Compost maken

Wanneer u een mooi tuin heeft en op een verantwoorde manier wilt omgaan met uw tuinafval kunt u ervoor kiezen om zelf compost te maken. Ongeveer 90% van uw tuinafval kunt u composteren en ongeveer 50% van het afval uit uw keuken. Naast dat u goed bezig bent voor het milieu zorgt u er ook nog eens voor dat uw tuin de beste voedingsstoffen krijgen die er maar beschikbaar zijn.   

Compost is de beste voeding die u uw planten, bomen en struiken kunt geven. Het ontstaat wanneer bacteriën en schimmels organisch materiaal afbreken. Onder organisch materiaal verstaan we bladeren, snoeiafval, resten van fruit en rauwe groenten, maar ook koffiefilterzakjes.

Compostbak gebruiken

Wanneer u voor de eerste keer uw compostbak gaat gebruiken, is het van belang dat u een goede bodem legt voor u compost. Denk hierbij aan divers houtmateriaal zoals houtsnippers en takken. De volgende laag van materialen is bij voorkeur een goede mix van tuin- en keukenafval. Hoe beter de verhoudingen zijn, hoe beter het proces tot compost zal gaan.

U bestelt u compostbak eenvoudig en snel bij ons online. Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Neem gerust contact op met ons! Wij helpen u graag.