Enkelvoudige meststoffen

Tuinartikel Totaal beschikt over diverse enkelvoudige meststoffen. Hiermee worden de zogenoemde N-P-K stoffen bedoelt die in bemesting zit. Enkelvoudige meststoffen worden gebruikt om tekorten aan bepaalde voedingstoffen in de bodem snel en gericht weer aan te kunnen vullen. 

Bestel de enkelvoudige meststoffen gemakkelijk en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. Eenvoudig besteld, snel geleverd!

3 Item(s)

per pagina

3 Item(s)

per pagina

Enkelvoudige meststoffen

Onder enkelvoudige meststoffen verstaan we organische stoffen die altijd uit 1 grondstof bestaan. Het is dus geen samengestelde bemesting, zoals siertuinbemesting, moestuinmest of gazonbemesting. Voor een juiste bemesting, moet de grond in ieder geval 1 element een bemestende waarde bevatten. Deze elementen zijn N, P of K. 

De volgende enkelvoudige meststoffen worden gebruikt:

  • Bloedmeel (N); te gebruiken bij een stikstofgebrek in de bodem, dit is te herkennen aan een gele verkleuring van oudere bladeren, terwijl de jongere bladeren nog groen zijn. Bloedmeel draagt bij aan een gezonde groei van groenten, fruit en siergewassen.
  • Beendermeel (P); te gebruiken bij fosfaatgebrek in de bodem, dit is te herkennen aan dwerggroei van planten, wat gepaard gaat met een donkerverkleuring van het blad, tegen het paars aan. Beendermeel draagt bij aan een sterke wortelontwikkeling en rijke bloei van de planten.
  • Vinassekali (K); te gebruiken bij kalitekorten in de bodem, dit is te herkennen aan het afsterven van de randen van het blad, er is hierbij geen sprake van geelverkleuring van het blad. Vinassekali is zeer geschikt voor gebruik in moestuinen en siertuinen. Wordt vaak gebruikt bij fruitplanten.

Enkelvoudige meststoffen online bestellen

Onze enkelvoudige meststoffen voor de bemesting van uw tuin bestelt u eenvoudig en veilig bij ons online. Vragen, opmerkingen of wilt u meer advies? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk ons FAQ.