Gazonbemesting & Gazonkalk

Gazonbemesting & Gazonkalk

Tuinartikel Totaal heeft alle benodigde producten om ervoor te zorgen dat u uw gazon in optimale conditie kunt brengen en ook kunt houden. Ieder gazon heeft de juiste voedingstoffen nodig. Met onze gazonbemesting zorgt u voor een optimaal groei van uw gras, het behoudt van een mooie groene kleur en u voorkomt mosvorming. Vergeet niet eerst uw gazon te bekalken met gazonkalk. Het kalk verbetert namelijk de bodemstructuur en de groeiomstandigheden van het gras. 

Bestel gazonbemesting en gazonkalk eenvoudig en veilig online op Tuinartikteltototaal.nl. 

11 Item(s)

per pagina

11 Item(s)

per pagina

Gazonbemesting & gazonkalk

Een gazon heeft voldoende voedingsstoffen nodig om gezond en goed te kunnen groeien. Met de juiste gazonbemesting en gazonkalk zorgt u voor actief bodemleven en verbetert u de bodemstructuur. Uw gazon zal sneller groeien en mooi groen qua kleur blijven. Een sterk gezond gazon zorgt er tevens voor dat mossen en onkruid minder de kans krijgen om te groeien.

U kunt uw gazon het beste drie keer per jaar bemesten met gazonbemesting. Bemest uw gazon in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. 

 • Bemesten in het voorjaar: bij voorkeur in maart/april. Bij een temperatuur van 5-8 graden begin het gras te groeien. In de winter is de bodem minder actief en zijn de voedingsreserves over het algemeen uitgeput. Uw gazon kan daarom een voedingsgift goed gebruiken. 
 • Bemesten in de zomer: bij voorkeur in juni/juli. Uw gras groeit nu sneller en wordt blootgesteld aan droogte. Bemesting in de zomer versterkt het gazon, maakt het weerbaar tegen ziektes, hoge temperaturen en veel regen. 
 • Bemesten in het najaar: bij voorkeur in augustus-oktober. Uw gazon heeft in de zomer veel voedingsstoffen verbruikt. Deze tekorten zullen nu aangevuld worden en de bemesting zorgt meteen voor een goede reserve voor de wintermaanden. 

Eco-style gazonbemesting stappenplan

U kunt hierbij heel goed gebruik maken van het Ecostyle 7-stappenplan. Door dit stappenplan te volgen brengt u de bodem in optimale conditie, waardoor de juiste omstandigheden ontstaan voor een mooi gazon.

 1. Verticuteren 
  Verwijderen van mos en gazonvilt, door gebruik te maken van een verticuteerhark of verticuteermachine.
 2. Doorzaaien
  Doorzaaien van kale plekken na het verticuteren voorkomt dat onkruid en mos opnieuw de overhand krijgt.
 3. Kalk Strooien
  Door het kalk strooien verhoogt u de pH waarde van de grond, waardoor mossen minder goed groeien, meststoffen worden beter opgenomen.
 4. Bemesten
  Bemesten van uw gazon zorgt ervoor dat het gras goed kan groeien, sterker en steviger wordt en onkruid wordt overgroeid.
 5. Het Grasmaaisel laten liggen
  Kort grasmaaisel kan u laten liggen op uw gazon, door de geringe lengte wordt het door de toegevoegde bacteriën in de bemesting snel weer afgebroken en dient het uiteindelijk als extra bemesting. Bovendien scheelt het veel afval.
 6. Bemesten
  Bemesten van uw gazon zorgt ervoor dat het gras goed kan groeien, sterker en steviger wordt en onkruid wordt overgroeid. Deze bemesting is extra belangrijk, deze zorgt ervoor dat uw gazon ook nog in het najaar sterk en stevig is en niet wordt verdrongen door de toenemende mossen in het najaar.
 7. Cocopeat strooien
  Afstrooien van het gazon met cocopeat vanaf november zorgt ervoor dat uw gazon beschermt is, het neemt vocht op waardoor de structuur en vochtvasthoudend vermogen van uw gazon verbeterd. Mossen groeien niet goed op cocopeat. Controleer altijd de pH van uw gazon in het najaar en herhaal eventueel stap 3 nogmaals.

Gazonbemesting & -kalk kopen

Uw gazonbemesting en gazonkalk koopt u gemakkelijk en veilig bij ons online. Bemesting voor uw tuin bezorgen bij door heel Nederland, op ieder gewenst afleveradres. Indien u vragen heeft of graag meer advies wilt, neem dan gerust contact met ons op.