Gazonbemesting & Gazonkalk

Gazonbemesting & Gazonkalk

Tuinartikel Totaal heeft alle benodigde producten om ervoor te zorgen dat u uw gazon in optimale conditie kunt brengen en ook kunt houden.

U kunt hierbij heel goed gebruik maken van het Ecostyle 7-stappenplan.

 • Stap 1 - Verticuteren
  Verwijderen van mos en gazonvilt, door gebruik te maken van een verticuteerhark of verticuteermachine.
 • Stap 2 - Doorzaaien
  Doorzaaien van kale plekken na het verticuteren voorkomt dat onkruid en mos opnieuw de overhand krijgt.
 • Stap 3 - Kalk Strooien
  Door het kalk strooien verhoogt u de pH waarde van de grond, waardoor mossen minder goed groeien, meststoffen worden beter opgenomen.
 • Stap 4 - Bemesten
  Bemesten van uw gazon zorgt ervoor dat het gras goed kan groeien, sterker en steviger wordt en onkruid wordt overgroeid.
 • Stap 5 - Grasmaaisel laten liggen
  Kort grasmaaisel kan u laten liggen op uw gazon, door de geringe lengte wordt het door de toegevoegde bacteriën in de bemesting snel weer afgebroken en dient het uiteindelijk als extra bemesting. Bovendien scheelt het veel afval.
 • Stap 6 - Bemesten
  Bemesten van uw gazon zorgt ervoor dat het gras goed kan groeien, sterker en steviger wordt en onkruid wordt overgroeid. Deze bemesting is extra belangrijk, deze zorgt ervoor dat uw gazon ook nog in het najaar sterk en stevig is en niet wordt verdrongen door de toenemende mossen in het najaar.
 • Stap 7 - Cocopeat strooien
  Afstrooien van het gazon met cocopeat vanaf november zorgt ervoor dat uw gazon beschermt is, het neemt vocht op waardoor de structuur en vochtvasthoudend vermogen van uw gazon verbeterd. Mossen groeien niet goed op cocopeat. Controleer altijd de pH van uw gazon in het najaar en herhaal eventueel stap 3 nogmaals.

Door dit stappenplan te volgen brengt u de bodem in optimale conditie, waardoor de juiste omstandigheden ontstaan voor een mooi gazon.

Een sterk gezond gazon zorgt ervoor dat mossen en onkruid minder de kans krijgen om te groeien.

Contact met ons
Alles op het gebied van gazonverzorging kunt u meteen bestellen in de handige en zeer complete webshop. Hebt u vragen, opmerkingen of wilt u advies? Bekijk onze FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, stuur ons een e-mail of bel ons gerust op het nummer 0161-851529. Wij helpen u graag!

11 Item(s)

per pagina

11 Item(s)

per pagina