8.9 / 10

Gazonbemesting & Gazonkalk

Met onze gazonbemesting zorgt u voor een optimaal groei van uw gras, het behoudt van een mooie groene kleur en u voorkomt mosvorming. 

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 item
  1. ECOSTYLE GAZON-AZ 3,5 KG  WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
    ECOSTYLE GAZON-AZ 3,5 KG
    Regular Price € 16,95 Special Price € 12,95
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 item

Bij Tuinartikel Totaal vindt u alle benodigde producten om ervoor te zorgen dat u uw gazon in optimale conditie kunt brengen en ook kunt houden. Voordat u begint met bemesten is het verstandig om eerst uw gazon te bekalken. Gazonkalk verbetert de bodemstructuur en de groeiomstandigheden van het gras. Met onze gazonbemesting zorgt u voor een optimaal groei van uw gras, het behoudt van een mooie groene kleur en u voorkomt mosvorming. 

Uw gazon bekalken

Voordat u begint met uw gazon bemesten is het van belang dat u eerst uw gazon bekalkt. Door kalk op uw gazon te strooien maakt u uw gazon minder zuur. Wanneer de grond minder zuur is zal gras veel beter in staat zijn om alle meststoffen op te nemen. En dit zorgt er natuurlijk voor dat een mooi groen gazon krijgt.

U kunt uw gazon het beste twee keer per jaar bekalken. Bekalk uw gazon in het begin van het jaar (februari of maart) en in het najaar (oktober of november) voor het beste resultaat.

Waarom uw gazon bemesten?

Een gazon heeft voldoende voedingsstoffen nodig om gezond en goed te kunnen groeien. Met de juiste gazonbemesting en gazonkalk zorgt u voor actief bodemleven en verbetert u de bodemstructuur. Uw gazon zal sneller groeien en mooi groen qua kleur blijven. Een sterk gezond gazon zorgt er tevens voor dat mossen en onkruid minder de kans krijgen om te groeien.

U kunt uw gazon het beste drie keer per jaar bemesten met gazonbemesting. Bemest uw gazon in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. 

  • Bemesten in het voorjaar: bij voorkeur in maart/april. Bij een temperatuur van 5-8 graden begin het gras te groeien. In de winter is de bodem minder actief en zijn de voedingsreserves over het algemeen uitgeput. Uw gazon kan daarom een voedingsgift goed gebruiken. 
  • Bemesten in de zomer: bij voorkeur in juni/juli. Uw gras groeit nu sneller en wordt blootgesteld aan droogte. Bemesting in de zomer versterkt het gazon, maakt het weerbaar tegen ziektes, hoge temperaturen en veel regen. 
  • Bemesten in het najaar: bij voorkeur in augustus-oktober. Uw gazon heeft in de zomer veel voedingsstoffen verbruikt. Deze tekorten zullen nu aangevuld worden en de bemesting zorgt meteen voor een goede reserve voor de wintermaanden. 

Uw gazonbemesting en gazonkalk koopt u gemakkelijk en veilig bij ons online. Indien u vragen heeft of graag meer advies wilt, neem dan gerust contact met ons op.