8.9 / 10

Grondtesten & Vochtmeters

Met onze grondtesten en vochtmeters kunt u binnen enkele stappen de grondwaarde meten. Bestel deze handige meters eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
4 producten
 1. PLANTENMONITOR 4 IN 1 BLUETOOTH
  PLANTENMONITOR 4 IN 1 BLUETOOTH
  Regular Price € 35,95 Special Price € 21,95
 2. NATURE pH-METER WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  NATURE PH-METER
  Regular Price € 10,50 Special Price € 8,99
 3. RAPITEST 1610CS GRONDTESTKIT TOMATEN WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  RAPITEST 1610CS GRONDTESTKIT TOMATEN
  Regular Price € 7,25 Special Price € 3,25
 4. RAPITEST 1875 ZONLICHTCALCULATOR WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  RAPITEST 1875 ZONLICHTCALCULATOR
  Regular Price € 31,90 Special Price € 19,15
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
4 producten

Om te zorgen dat planten goed en mooi kunnen groeien in uw tuin is het belangrijk dat de bodem rijk is aan de juiste voedingsstoffen en voldoende vocht voor uw planten. Als de bodem niet de juiste voedingsstoffen bevat zullen de planten in uw tuin niet optimaal kunnen groeien. Om te zorgen dat de planten in uw tuin toch goed kunnen groeien, kunt u de benodigde voedingsstoffen zelf aan uw grond toevoegen. 

Grondwaarden meten

Maar om erachter te komen welke voeding u aan uw grond moet toevoegen dient u eerst te weten of uw grond voedzaam is of niet. De kwaliteit van uw grond kunt u testen met behulp van een speciale grondtest. Een grondtest meet de waarden van uw grond en aan de hand van die waarden kunt u bepalen of uw grond extra voeding nodig heeft en welke voeding uw grond nodig heeft.

Verschillende typen grondmeters

Voor het meten van de grond zijn verschillende grondmeters beschikbaar. Tuinartikel Totaal biedt elektrische grondmeters aan en testers die werken met een tabletje en gedestilleerd water. De elektrische meter steekt u in de grond en op het schermpje kunt u de waarden van de grond aflezen. De grondtester met tabletten vergt meer handelingen. U stopt een kleine hoeveelheid aarde in het buisje, voegt een tabletje toe en vult het buisje met gedestilleerd water. Na het schudden van het buisje kleurt het water en met behulp van de kleurenstaal kunt u de waarden van de grond aflezen. 

Vochtmeters

Naast de benodigde voedingsstoffen is het belangrijk dat uw planten voldoende water krijgen. Daarom bieden wij ook vochtmeters aan in ons assortiment. Een vochtmeter steekt u in de buurt van een plant in de grond. Wanneer de vochtigheidsgraad van de grond onder een bepaalt niveau komt gaat er een lampje knipperen waardoor u weet dat u de plant moet beregenen

De manier waarop u geattendeerd wordt dat uw planten water nodig hebben verscheeld per type vochtmeter. Sommige meters verzenden meldingen naar een applicatie op uw telefoon of tablet. Zo zijn er ook meters die naast de vochtigheidsgraad ook de temperatuur en de lichtintensiteit meten. 

Grondtesten & vochtmeters kopen

Houdt altijd goed de grondwaarden goed in de gaten met één van onze grondtesten en vochtmeters. De testers en meters bestelt u veilig en eenvoudig bij ons online. Bezorgd op ieder gewenst adres in Nederland. Voor vragen, opmerkingen of voor extra advies, neem dan gerust contact met ons op.