9.0 / 10

Gietijzeren tuinhaarden

Met de gietijzeren tuinhaarden van Tuinartikel Totaal kunt u op uw eigen terras genieten van een heerlijk vuurtje. Het zelf stoken van een vuurtje in uw eigen tuin zorgt ervoor dat het buitenseizoen wordt verlengd en u langer kunt genieten van uw tuin of terras. Een gietijzeren tuinhaard zorgt voor warmte en daarnaast ziet het er ook nog eens gezellig uit. 

Bestel uw favoriete gietijzeren tuinhaard gemakkelijk en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Gietijzeren tuinhaarden

Gietijzer is een legering uit ijzer, koolstof, silicium en mangaan. Dit wordt samen in een vorm gegoten en vormt samen een goed isolerend materiaal. De ruwheid van gietijzer is kenmerkend voor gietijzeren producten. Gietijzer is materiaal wat warmte ontzettend goed vasthoudt. U kunt daardoor extra lang genieten van de warmte die van de tuinhaard afkomt, zelf als het vuur bijna gedoofd is. Bovendien hoeft u minder hout te gebruiken dan voor buitenhaarden van ander materiaal. 

Gietijzer is stevig en zwaar materiaal. Dit zorgt ervoor dat haard drukbestendig is en goed op zijn plaats blijft staan. Het verplaatsen van de buitenhaard wordt hierdoor wel wat lastiger. 

Het onderhoud van gietijzeren tuinhaarden

Een gietijzeren tuinhaard hoeft u nauwelijks te onderhouden. Door het sterke materiaal kan de haard jarenlang meegaan. Maar om de levensduur van uw buitenhaard te verlengen, kunt het volgende doen:

  • Zet de gietijzeren tuinhaard altijd op een egale ondergrond. De haard staat dan stevig en kan niet omvallen. Bij het omvallen kunnen er scheuren in de haard ontstaan. 
  • Dek bij de regen uw buitenhaard af. Dit kunt u doen met een beschermhoes. U voorkomt hiermee dat uw gietijzeren tuinhaard gaat roesten. 
  • Onderhoud de haard één keer per jaar met een speciale coating. Dit is een coating om roestvorming tegen te gaan en zorgt ervoor dat uw gietijzeren tuinhaard mooi egaal zwart blijft. 

Gietijzeren tuinhaard kopen

Gietijzeren tuinhaarden zijn een lust voor het oog en door de zware kwaliteit van het materiaal bent u verzekerd van jarenlang stookplezier. Tuinartikel Totaal heeft een aantal mooie gietijzeren tuinhaarden in het assortiment. Verkrijgbaar in verschillende hoogtes en hebben ieder een authentieke uitstraling. 

Een gietijzeren tuinhaard kopen doet u eenvoudig online bij Tuinartikel Totaal. U hoeft de deur niet uit, want wij bezorgen alle soorten terrasverwarming op ieder gewenst afleveradres in Nederland.