9.0 / 10

Mexicaanse tuinhaarden

Met de mexicaanse tuinhaarden van Tuinartikel Totaal kunt u genieten van authentiek zelf gestokt vuurtje op uw eigen terras. Hiermee creëert u een gezellige sfeer in uw tuin of op uw terras. De mooie mexicaanse tuinhaarden zijn gemaakt van klei. Houden de warmte goed vast en zijn echte blikvangers in uw tuin. 

Bestel uw favoriete mexicaanse tuinhaard eenvoudig en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Mexicaanse tuinhaarden

Mexicaanse tuinhaarden zijn haarden gemaakt van een speciale klei. De haarden zijn van hoge kwaliteit, doordat ze veelal met de hand zijn gemaakt. Nadat de haard voldoende is uitgehard kan deze warmte goed weerstaan. De mexicaanse tuinhaarden zorgen voor een sfeervolle beleving in de tuin. De mooi vormgegeven en gekleurde buitenhaarden zijn echte blikvangers voor uw tuin. Het geeft u vast het gevoel dat u zich in het buitenland waant op uw eigen terras. 

Het gebruik van een Mexicaanse tuinhaard

Voordat u uw mexicaanse buitenhaard gaat gebruiken dient u de haard eerst goed uit te laten harden. Dit doet u door de tuinhaard rustig op te warmen en vervolgens te laten afkoelen. De haard zal nu uitharden. Herhaal dit tweemaal. 

Voor gebruik dient u ongeveer 5 cm. zand of lavastenen op de bodem van uw mexicaanse tuinhaard te strooien. U beschermt uw haard tegen overmatige hitte en barsten. Let erop dat u de eerste keer niet teveel hout op het vuur gooit. Bouw de warmte geleidelijk op. 

Onderhoud van uw haard

Om lang te kunnen genieten van uw mexicaanse tuinhaard raden wij u aan om de haard op de juiste manier te onderhouden. 

  • Mexicaanse tuinhaarden zijn vooraf behandeld met een keramiek impregneermiddel. Voor een langer levensduur van uw haard dient u uw haard om de zoveel tijd opnieuw te behandelen. 
  • Gebruik geen chemicaliën, zoals benzine, terpentine, alcohol om het vuur aan te steken. De tuinhaard kan door snelle temperatuurstijgingen barsten geven. 
  • Zet de buitenhaard in de wintermaanden droog in de schuur, berging of dek hem af met een beschermhoes.

Mexicaanse tuinhaard kopen

In ons assortiment hebben wij diverse mexicaanse tuinhaarden. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Voor iedere tuin hebben wij een passende haard. Een mexicaanse tuinhaard koopt u gemakkelijk bij ons online. Wij bezorgen alle soorten terrasverwarming op ieder gewenst afleveradres in Nederland.