THIRSTY LIGHT VOCHTMETER

De thirsty light waarschuwt u wanneer uw kamerplant water nodig heeft door middel van een knipperend lampje. Maak de verzorging van planten gemakkelijk !
Garantie: 2 jaar bij normaal gebruik
Levertermijn: 1-2 werkdagen
Stuur e-mail wanneer dit product weer op voorraad is.
€ 10,50

Onze voordelen

Vragen over dit product?

Productbeschrijving

Details

De Thirsty Light controleert of uw potplanten water nodig hebben

Deze digitale vochtmeter wordt meestal voor kamerplanten gebruikt

De Thirsty Light is een digitale vochtmeter in de potgrond die door middel van een knipperend LED lampje laat zien dat uw kamerplant, potplant en kuipplanten water behoeven omdat de grond te droog is. Vanwege zijn afmetingen en groene kleur is de Thirsty Light ontworpen om niet op te vallen in de pot bij de plant. Eenmaal bij de plant in de pot geplaatst controleert de sensor van de Thirsty Light het vochtgehalte van de grond iedere seconde.

Weet wanneer uw potplant water nodig heeft, met de Thirsty Light is gissen niet meer nodig

Op de verkeerde manier water geven is de hoofdoorzaak van het wegkwijnen of afsterven van planten. Daarbij is teveel water geven net zo slecht als te weinig water geven. De Thirsty Light is zo ontworpen dat u precies weet of uw plant de juiste hoeveelheid water tot zijn beschikking heeft. Het LED lampje van de Thirsty Light zal gaan knipperen om aan te geven dat de plant water nodig heeft. De Thirsty Light herkent 3 vochtigheidsniveaus waarbij het oranje LED lampje sneller zal gaan branden naarmate de grond meer is uitgedroogd. Door het gebruik van de Thirsty Light is gissen of uw plant water nodig heeft overbodig geworden. Bovendien wordt het water geven niet meer vergeten, omdat het knipperende lampje u eraan zal herinneren.

De Thirsty Light waarschuwt met een knipperend lampje als water geven nodig is

In feite meet de Thirsty Light de elektrische geleiding in de grond. Naarmate er meer vocht in de grond aanwezig is zal de Thirsty Light een hogere elektrische geleiding meten. Vervolgens vertaalt de Thirsty Light het niveau van de elektrische geleiding naar een advies m.b.t. de hoeveelheid vocht in de potgrond door middel van een lampje. Zonder de Thirsty Light heeft u geen idee of uw plant over voldoende water kan beschikken. Nu bent u in staat om met de Thirsty Light altijd zorg te dragen voor de optimale hoeveelheid water.

Hoe dient u de Thirsty Light, een digitale vochtmeter, te gebruiken?

De Thirsty Light gaat knipperen als uw plant water nodig heeft

  1.  Steek de pen van de Thirsty Light in de potgrond en zorg ervoor dat nog circa 2-3 cm van de pen boven het grondoppervlak zichtbaar is.  Let er in ieder geval op dat de plastic behuizing nooit de grond raakt. Kies een plek tussen de rand van de pot en de stam van de plant in de volle grond (dus niet op een plek waar wortels van de plant of andere obstakels aanwezig zijn). Het is van belang dat het lampje goed zichtbaar is.
  2. Als het lampje niet knippert is de potgrond voldoende vochtig en is water geven dus niet nodig. Zodra het lampje begint te knipperen is de grond niet vochtig genoeg. Knipperen met een vaste regelmaat betekent dat de grond te droog is en u water dient te geven. Twee keer knipperen met een langere pauze geeft aan dat de grond is uitgedroogd. In dit geval is direkt en grondig water geven noodzakelijk.
  3. Als u de “leave-in methode”volgt, gebruik dan 1 Thirsty Light per plant en laat de Thirsty Light in de pot staan. Deze methode verdient de voorkeur, omdat de vochtigheid van de aarde permanent wordt bewaakt. Laat de Thirsty Light in de pot staan met de schakelaar in de “ON” positie. Het  LED lampje zal waarschuwen wanneer  het tijd is om water te geven. Let op, het kan nodig zijn de diepte van de insteekpen aan te passen. Het is eenvoudig de werking van de Thirsty Light aan te passen aan de waterbehoefte van een specifieke plant. De potgrond droogt uit van boven naar beneden, dus de insteekdiepte van de pen heeft beïnvloedt het tijdstip waarop het lampje gaat knipperen. Als de plant begint te verwelken en de Thirsty Light heeft nog niet gewaarschuwd, kies dan een andere plek in de pot en steek de pen van de Thirsty Light niet meer dan 5 – 7,5 cm in de aarde (minder diep dus dan voorheen). Als de Thirsty Light juist te snel waarschuwt duw dan de pen dieper in de grond. Zorg er wel voor dat de plastic behuizing niet in kontakt komt met de grond.
  4. Bij het volgen van de “Quick Check methode” gebruikt u 1 Thirsty Light voor verschillende planten om iedere plant apart te controleren. In dit geval laat u de Thirsty Light dus niet in de pot staan. De digitale sensor controleert de vochtigheid iedere seconde, dus 20 seconden per plant is genoeg voor de Thirsty Light om de waterbehoefte van de plant aan te geven. Nadat alle planten gecontroleerd zijn draait u de schakelaar naar de "OFF" positie.

 

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 0.5000
Merk Plantcare
Levertermijn 1-2 werkdagen
EAN code 9027801100

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: THIRSTY LIGHT VOCHTMETER