Tuinaanleg & -onderhoud

Bij Tuinartikel Totaal bent u ook op het juiste adres voor al uw tuinaanleg en -onderhoud.

We hebben jarenlange ervaring in huis om al uw tuinwensen om te zetten in realiteit, of het nu gaat om een gedeelte van uw tuin opnieuw te bestraten tot een volledig nieuw ontwerp en aanleg van een nieuwe tuin. Ook het tuinonderhoud uitvoeren is voor ons geen enkel probleem en hiemee kunnen we u alle zorgen uit handen nemen.

Tuinaanleg

 Onze vakbekwame hoveniers zorgen ervoor dat uw tuin tot in perfectie wordt aangelegd. Vooraf komen we langs om uw tuinwensen te bespreken en aan de hand hiervan maken we een gedegen ontwerp en plan van aanpak, zodat u precies weet welke werkzaamheden worden uitgevoerd en u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Onze werkzaamheden in de tuinaanleg zijn divers, u kunt denken aan:

  • Terras en looppaden (her)bestraten
  • Aanleggen van vijvers en filtersystemen
  • Aanleggen van gazon en kunstgrasvelden
  • Plaatsen van schuttingen en diverse bouwkundige elementen
  • Grondverbetering toepassen en beplanten van plantborders
  • Aanleggen en aansluiten van elektrische installaties en tuinverlichting

 

Enkele voorbeelden van aangelegde projecten:

Project Oosterse zijtuin in Rijen

Dit project betreft de aanleg van een stuk zijtuin. De wens van de klant was om er een oosterse sfeer in te brengen. Door gebruik te maken van een vlonder van composiet, bamboeschutting, japans split en diverse soorten Oosterse beplanting hebben we deze tuin aangelegd. Allereest is er een tuinontwerp gemaakt en zijn er diverse voorstellen gedaan voor te gebruike materialen. Na akkoord van de klant hebben we dit project gerealiseerd.

Hieronder een impressie van deze tuin.

Foto vooraf     Foto vooraf kraan     Foto vlonder    

Foto split     Foto schutiing     Foto beplanting

 

Project Breda

Dit project betreft de aanleg van een complete achtertuin. De klant had de woning kort geleden gekocht en de tuin was speciaal voor de verkoop van de tuin aangelegd, deze was echter niet naar wens van de klant ingericht.

Voor de aanleg van dit project was er een ontwerp aanwezig, aan de hand van dit ontwerp is er in samenspraak met de klant bekeken welke materialen er gebruikt zouden worden. De tegels die reeds aanwezig waren in de tuin konden worden hergebruikt en er is voor gekozen om deze door de gehele tuin terug te laten komen en gecombineerd met gebakken waaltjes deze te gebruiken in de terrassen.

Voor het waterelement is er gebruik gemaakt van stenen stapelblokken met een natuurstenen afwerkrand. In de achterkant van het waterlement is een waterval gemaakt.

In deze tuin is er gebruik gemaakt van kunstgras.

Hieronder een impressie van deze tuin.

Foto vooraf     Foto nieuw terras     Foto waterelement

Foto grind     Foto waterelement en gras

Tuinonderhoud

Onderhoud van uw tuin is vaak een probleem voor mensen, u heeft er geen zin in, geen tijd of u weet niet precies hoe u bepaalde planten moet snoeien.

Geen probleem, u kunt bij Tuinartikel Totaal terecht voor al uw tuinonderhoud, of het nu gaat om grote, kleine, of bedrijfstuinen, wij nemen deze zorg graag voor u uit handen.

Onze vakbekwame hoveniers weten exact hoe ze een tuin weer netjes kunnen maken, of gereed kunnen maken voor de winter. U kunt dus bij ons terecht voor een eenmalige onderhoudsbeurt, maar ook het complete onderhoud kunnen we voor u verzorgen door middel van een jaarcontract. Vooraf wordt duidelijk uitgelegd welke werkzaamheden er worden verricht en in afstemming met uw wensen bepalen we de frequentie van het benodigde onderhoud. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten.

Het snoeien van beplanting is voor ons geen enkel probleem, onze hoveniers beschikken over een gedegen plantenkennis, waardoor ze in staat zijn om van iedere plant een juweel te maken.

Contact

Heeft u vragen of wilt u dat we een keer langskomen voor een oriënterend gesprek over de aanleg of het onderhoud van uw tuin, neemt u gerust contact met ons op via het telefoonnummer 0161-851529 of via email info@tuinartikeltotaal.nl.