8.9 / 10

Bijlen

Bij Tuinartikel Totaal vindt u de beste bijlen voor iedere klus. Wanneer u te maken heeft met een kleinere klus kunt u kiezen voor een keukenbijl en voor het grote werk kunt u kiezen voor een boombijl. Welke keuze u ook maakt bestel uw favoriete bijl gemakkelijk online.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 producten

Wat moet u weten over bijlen?

De bijl is een handig stukje gereedschap wat niet mag ontbreken in uw schuur. Er zijn verschillende soorten en maten die ieder hun eigen doeleinden hebben. Omdat we u graag willen helpen bij maken van de juiste keuze. Vindt u hieronder een korte beschrijving van de verschillende soorten. 

  • Boombijl is een bijl met een langer handvat. Dit type bijl is uitstekend voor de zwaardere hakwerkzaamheden zoals het omhakken van bomen en boomwortels.
  • Keukenbijl ook wel de handbijl genoemd, is een kleinere bijl met een kortere steel. Deze bijl is geschikt voor lichte hakwerkzaamheden. Bijvoorbeeld voor het hakken van haardhout.
  • Kloofbijl wordt gebruikt voor het kloven van brandhout. De achterkant van de bijl kan als voorhamer gebruikt worden. Bijvoorbeeld om een vastzittende bijl los te slaan. Een ideaal hulpmiddel voor het kloven van brandhout is een kloofwig. Een kloofwig plaatst u in een stuk hout om deze te klieven. U kunt met een hamer of met de achterkant van een bijl op de kloofwig slaan om deze verder het hout in te krijgen

Veilig gebruik van bijlen

Controleer altijd voordat u een bijl gebruikt, of de kop goed vastzit en of de bijl nog scherp, recht en heel is. Zorg ervoor dat u stevig staat en rustig en geconcentreerd te werk gaat. Gebruik ook altijd een bijl die past bij uw lichaamslengte. De lengte van een bijl is goed wanneer u de kop vasthoudt en de steel tot uw oksel reikt. Als u een langere bijl gebruikt vergroot u de kans op misslaan, waardoor er potentieel onveilige situaties kunnen ontstaan.

Bestel uw bijl eenvoudig en vertrouwd online bij Tuinartikelentotaal.nl Advies nog? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.