Bijlen

Bijlen zijn speciaal bedoeld voor het hakken en klieven van hout. Maar de ene bijl is de andere niet! Er zijn verschillende soorten bijlen, die allemaal geschikt zijn voor een specifieke taak. Zo zijn er kloofbijlen, boombijlen en keukenbijlen. De bijlen zijn beschikbaar in verschillende lengtes en gewichten welke het gebruiksgemak van de bijl beïnvloeden. Ons assortiment bestaat uit bijlen van verschillende bekende merken zoals Kooijmans en Talen Tools. 

Bekijk ons assortiment bijlen en selecteer de bijl die aansluit bij uw werkzaamheden.

16 Item(s)

per pagina

16 Item(s)

per pagina

Soorten bijlen

Tuinartikel Totaal biedt zowel kloofbijlen als boombijlen en keukenbijlen van topmerken zoals Kooijmans en Talen Tools. U bent dus altijd verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige bijl! In ons asortiment vindt u boombijlen, keukenbijlen en kloofbijlen. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de verschillende typen bijlen.

Boombijl

Een boombijl is een bijl met een wat langer handvat. Met dit type bijl kunt u uitstekend bomen en boomwortels doorhakken. Afhankelijk van het merk wordt er vaak een beschermhoes of een beschermkap meegeleverd zodat de bijl goed beschermt blijft wanneer u deze opbergt. Dit is belangrijk voor uw veiligheid maar ook voor de kwaliteit van de bijl. 

Keukenbijl

De keukenbijl is een wat kleinere bijl met een kortere steel. Een keukenbijl is niet echt een bijl voor in de keuken; hij wordt veel gebruikt voor het hakken van aanmaakhoutjes. Dat is een taak die vroeger met de keukenbijl werd verricht, vandaar de benaming. 

Kloofbijl

Een kloofbijl is een speciale bijl die bedoeld is voor het klieven van hout. Het klieven van hout is het kleiner maken van grote boomstammen zodat het hout sneller ontbrandt en beter past in de vuurkorf of openhaard. Bij Tuinartikeltotaal bieden wij comfortabele kloofbijlen van verschillende merken. Ook zijn de kloofbijlen beschikbaar in verschillende gewichten. Hoe zwaarder de kloofbijl hoe gemakkelijker het klieven gaat. 

Kloofwig

Behalve bijlen treft u ook hulpmiddelen zoals een kloofwig aan in ons assortiment Een kloofwig plaatst u in een stuk hout om deze te klieven. U kunt met een hamer of met de achterkant van eem bijl op de kloofwig slaan om deze verder het hout in te krijgen. Een kloofwig is geschikt voor het klieven van grote stukken hout. 

Bijlen kopen

Een nieuwe bijl kopen? Dat is zo geregeld wanneer u deze bestelt bij Tuinartikel Totaal. Dankzij het Thuiswinkel Waarborg bent u bij ons altijd verzekerd van een veilige en betrouwbare winkelervaring. Daarbij kunt u zelf bepalen welke betaalmethode u wilt gebruiken: iDeal, overboeking, PayPal, AfterPay, Mister Cash, Direct E-banking of rembours. Wel zo prettig, nietwaar? Wij streven ernaar al onze klanten een zo goed mogelijke service te verlenen. Dus mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de juiste bijl kopen, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen en kunnen u verder helpen met een deskundig advies!