8.9 / 10

Kloofwig

Een kloofwig is een handig hulpmiddel bij het klieven van verschillende houtsoorten. Hout kloven is het kleiner maken van grote stukken hout, voornamelijk voor de openhaard. Een kloofwig dient gebruikt te worden in combinatie met een hamer en is eigenlijk een vervanger van een bijl. Koop een kloofwig bij Tuinartikeltotaal en profiteer van scherpe prijzen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Een kloofwig gebruiken

Een kloofwig is een soort pin en wordt gebruikt om grote stukken hout kleiner te maken. U plaatst de wig in een spleet in het houtblok en gebruikt een hamer om deze het hout in te slaan. Gebruik hiervoor een speciale kloofhamer. Een normale hamer van staal kan ervoor zorgen dat het materiaal beschadigd raakt, maar kan er ok voor zorgen dat er staalsplinters loskomen. Als een staalsplinter u op de verkeerde manier raakt, of bijvoorbeeld in uw oog terecht komt, kan dit ernstige gevolgen hebben.

Kloofwig kopen bij Tuinartikeltotaal

Een kloofwig kan variëren in gewicht. Zo zijn er kloofwiggen van 1000 gram, maar ook van 3000 gram. Hoe zwaarder en groter de kloofwig is, hoe grotere houtblokken u ermee kunt klieven. Bepaal voordat u een kloofwig koopt welke u nodig heeft zodat u prettig hout kan klieven voor uw openhaard.