8.9 / 10

Harken

Ons assortiment harken is erg breed en iedere hark heeft zijn eigen specifieke doel. In ons assortiment vindt u onder andere harken om vuil uit het gazon te verwijderen, harken om grind te verdelen en harken voor het verwijderen van dode bladeren en takjes. Kies een hark van één van de bekende merken en bestel voordelig bij Tuinartikeltotaal.

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 item
  1. GARDENA COMBISYSTEM-GRINDHARK  WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
    GARDENA COMBISYSTEM GRINDHARK 10 TANDS 18,5 CM
    Regular Price € 11,99 Special Price € 8,99
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 item

Verschillende soorten harken

In ons assortiment bieden wij verschillende soorten harken aan, geschikt voor verschillende gronden. De harken zijn bedoeld om uw tuin netjes te houden en kunnen ook gebruikt worden bij het inzaaien. Zo kan er van tevoren met een hark voor worden gezorgd dat de aarde voorzien wordt van kuiltjes zodat de zaden goed in de grond terecht komen. De verschillende harken die wij aanbieden zijn de volgende. 

Bladhark

Bladharken zijn ideaal voor het opruimen van herfstbladeren in uw tuin. De bladharken zijn beschikbaar met verschillende aantallen tanden, van 8 tot 22 tanden. Hoe meer tanden een bladhark heeft, hoe gemakkelijker kleinere bladeren kunnen worden opgeruimd. Ook zijn de bladharken beschikbaar in verschillende materialen zoals hout, metaal en kunststof.  

Grindhark

Dit type hark is speciaal ontwikkeld voor het harken van grind. De tanden van de hark zijn kort maar erg stevig en de tanden zijn in de juiste hoek geplaatst zodat grind zowel vooruit als achteruit eenvoudig te harken is. Bij het ontwerp van de tanden is er rekening mee gehouden dat de tanden ver genoeg uit elkaar staan zodat er geen grind tussen blijft haken. 

Gazonhark

Met een gazonhark kunt u vuil en dode grasresten eenvoudig uit uw gazon verwijderen. Kenmerken van de gazonhark zijn dat deze hark vaak wat breder zijn en dat de tanden dicht op elkaar zitten. Doordat de tanden dicht op elkaar zitten is het eenvoudiger om dode grasresten en ander klein vuil uit het gazon te verwijderen. Onze gazonharken zijn beschikbaar inclusief en exclusief steel. Voor het aanschaffen van geschikte stelen kunt u ook terecht bij Tuinartikeltotaal. 

Tuinhark

Tuinharken zijn universeel inzetbaar en komen voor in verschillende vormen en maten. Dit type hark is vooral geschikt voor het aanharken van perkjes en bij elkaar harken van grove stukken grond. Tuinharken zijn in de meeste gevallen uitgerust met 10 tot 12 tanden.  

Tuinkrabber

Tuinkrabbers komen voor in twee verschillende soorten, namelijk voegenkrabbers en tuinkrabbers. Met een tuinkrabber kunt u eenvoudig de grond beluchten en eventueel onkruid verwijderen. Met een voegenkrabber is het zeer eenvoudig om voegen te ontdoen van mos. Het komt vaak voor dat tussen tegels grote hoeveelheden mos ontstaat wat er niet netjes uitziet. Met een voegenkrabber is dit eenvoudig te verwijderen en ziet uw tuin er snel weer netjes uit.  

Verticuteerhark

Met een verticuteerhark is de viltlaag die op uw gazon ontstaat eenvoudig te verwijderen. Een viltlaag zorgt ervoor dat uw gras beschermd is tegen hitte en vochtverlies. Echter, als de viltlaag te dik wordt kan uw gazon verstikken en dit kan ervoor zorgen dat het gras afsterft en er bruine vlekken in uw gazon ontstaan. Wanneer u 1 tot 2 keer per jaar uw gazon verticuteert kan dit eenvoudig voorkomen worden. Naast het verwijderen van de viltlaag zorgt her verticuteren er ook voor dat mos en onkruid uit uw gazon verwijderd wordt.