9.0 / 10

Buxusschaar

Een buxusschaar is ideaal voor het snoeien van de buxushaag. In ons assortiment kunt u kiezen uit elektrische en handmatige buxusscharen. De scharen zijn geschikt voor het snoeien van hagen in bepaalde vormen en zijn van lichtgewicht. Dankzij het lichte gewicht zijn de scharen zeer gebruiksvriendelijk en krijgt u minder snel last van uw armen en schouders bij het snoeien van grote hagen. Kies de buxusschaar die het beste bij uw wensen aansluit.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wanneer dient een buxus gesnoeid te worden?

De buxus is erg populair, en dat is ook niet zo verwonderlijk. Het is één van de weinige hagen die het hele jaar door groen blijft, en er is veel mogelijk met betrekking tot het snoeien van de haag. Een buxus moet twee tot vier keer per jaar gesnoeid worden. Hoewel de buxus tijdens de zomermaanden (bij voorkeur tussen half mei en september) gesnoeid moet worden, is het wel aan te raden om op een bewolkte dag te snoeien. Zou u het op een zonnige en warme dag doen, dan kunnen de bovenliggende bladeren door de ‘wondjes’ uitdrogen en gelig worden. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste is bij het snoeien van een buxus is uw gereedschap. Een degelijke buxusschaar is onmisbaar.

Soorten buxusscharen

Wij leveren verschillende soorten buxusscharen van onder andere Wolf Garten en Gardena. Zo kunt u kiezen voor een gewone handmatige buxusschaar of een accu buxusschaar. Voor de accu buxusscharen leveren wij uiteraard ook de benodigde accessoires, zoals extra accu’s en mesjes.

Na het snoeien van de buxus kunt u speciale buxus mestkorrels strooien. Deze korrels zijn speciaal bedoeld voor de buxus en zorgen voor een optimale groei waardoor de buxus een mooie en volle haag zal vormen.

Draadloze buxusschaar

De buxusscharen in ons assortiment werken op een accu en zijn daarom draadloos te gebruiken. Doordat er geen snoer aan de buxusschaar verbonden zit is hij erg gemakkelijk in het gebruik. U loopt geen gevaar om te struikelen over snoeren en u hoeft er niet op te letten dat het snoer wel lang genoeg is om overal in de tuin te gebruiken.