9.0 / 10

Elektrische kooimaaier

Een elektrische kooimaaier werk volledig op elektriciteit en zorgt ervoor dat uw gazon eruitziet als een strak biljartlaken. Dankzij de elektrische werking hoeft u niet veel moeite te doen bij het maaien van uw gazon, de machine doet het zware werk. Sommige modellen kooimaaiers zijn ook te gebruiken als er geen stopcontact in de buurt is, echter is dat wel zwaarder dan wanneer de maaier op het stopcontact is aangesloten. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hoe werkt een elektrische kooimaaier?

Het principe van dit type maaier is eenvoudig maar effectief: terwijl u maait, raken de messenwals en het ondermes elkaar niet. Net als bij een schaar wordt het gras omhooggehaald en gesnoeid. Doordat deze maaiers op elektriciteit werken maken ze niet veel lawaai wat voor een prettige gebruikservaring zorgt. De elektrische kooimesmaaiers zijn voorzien van een elektromotor. 

Elektrische kooimesmaaier met opvangbak

De elektrische kooimesmaaiers zijn voorzien van een aansluiting voor een opvangbak waar het gemaaide gras in wordt opgevangen. Dankzij de opvangbak ziet uw gazon er meteen weer strak en opgeruimd uit en hoeft u niet nogmaals het gazon op te ruimen nadat u het gemaaid heeft.