8.9 / 10

Vijverbeluchting

Vijverbeluchting is belangrijk voor uw vijver. Het beluchten van de vijver zorgt ervoor dat vissen geen zuurstoftekort kunnen krijgen. Vijverbeluchting zorgt, door de circulatie, ervoor dat een vijver geen stilstaande hoeken heeft. Het vijverwater blijft hiermee constant in beweging. In de periodes waarin zuurstoftekort kan ontstaan is het belangrijk dat u de vijver extra belucht, denk hierbij aan warme dagen in de zomer. 

Bestel alles voor vijverbeluchting eenvoudig online op Tuinartikeltotaal.nl. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vijverbeluchting voor ieder type vijver

Bij Tuinartikel Totaal kunt u terecht voor diverse vijverbeluchting pompen, zowel voor grote als voor kleine vijvers. Voldoende beluchting van uw vijver is van essentieel belang voor mooi helder en gezond water. Ook uw vijvervissen vinden voldoende zuurstof belangrijk. Vissen in een vijver hebben ongeveer 6mg/ltr zuurstof nodig. Indien de waarde onder 5mg/ltr komt kunnen de vijvervissen gestresst raken. 

Binnen ons assortiment vijverbeluchting vindt u ondere andere:

Vijverbeluchting in de winter

Tijdens de winter dient u ervoor te zorgen dat uw vijver voor een gedeelte ijsvrij blijft. Vijverbeluchting kan ervoor zorgen dat er geen ophoping van gassen ontstaat door bijvoorbeeld het rotten van afgestorven plantendelen en bladafval wat in de vijver voorkomt. De beluchting van de vijver is niet alleen in de winter van uiterst belang, maar vrijwel het hele jaar door.

Vijverbeluchting kopen

Bestel de vijver luchtpompen met de benodigdheden voor de optimale vijverbeluchting gemakkelijk bij ons online. Wij bezorgen vijverartikelen op ieder gewenst afleveradres in Nederland.