8.9 / 10

Vijverbacteriën

Er zijn verschillende soorten vijver bacteriën verkrijgbaar, elke soort heeft een ander doel. Bij Tuinartikel Totaal kunt u terecht voor al deze verschillende soorten bacteriën. Zo zijn er bacteriën verkrijgbaar om vijverslib te verwijderen, of om uw vijverwater gezond te houden voor uw vissen. Hierbij kunt u denken AOB of NOB bacteriën, dit zijn bacteriën die nitriet en ammoniak afbreken. Ook melkzuurbacteriën ontbreken natuurlijk niet in het assortiment, met deze bacteriën houdt u de vissen in uw vijver in goede conditie.

Bestel geschikte vijverbacteriën voor uw vijver eenvoudig, snel en voordelig online op Tuinartikeltotaal.nl. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat zijn vijverbacteriën?

Voor het menselijk oog zijn ze niet zichtbaar. De niet-zichtbare organismen dragen bij aan een helder en gezond vijverwater. Indien vijverbateriën niet of nauwelijks aanwezig zijn in het water kunnen er problemen ontstaan. Voor het in evenwicht houden van uw vijverwater kunnen vijverbacteriën ontzettend belangrijk zijn. Bij Tuinartikel Totaal vindt u onder andere vijverbacteriën van de bekende merken, zoals Oase, Aquasilver, Shinji en Bactoplus

De werking van vijverbacteriën

Iedere vijver heeft te maken met vervuiling. Vijverbacteriën zijn er om uw vijver gezond te houden. Het is raadzaam om aan het begin van het seizoen, denk aan maart of april, de bacteriën toe te voegen. De hoeveelheid bacterieën is dan het kleinst. 

Vijverbacteriën verrichten de volgende taken:

  • Afbreken van visuitwerpselen
  • Afgestorven waterplanten opruimen
  • Ammoniak afbreken
  • Vijverslib afbreken
  • Overtollig visvoer afbreken

Vijverbacteriën kopen en laten bezorgen

Heeft u vragen over welk type vijverbacteriën geschikt is voor uw vijver, neem dan gerust contact met ons op. Naast de vijverbacteriën kunt u ook alles voor vijver waterbehandeling, vijverstofzuigers of andere benodigdheden eenvoudig bij ons online bestellen. Wij bezorgen uw bestellen op ieder adres in Nederland, dus ook bij u thuis. Gemakkelijk, veilig en voordelig online bestellen doet u bij Tuinartikel Totaal.