Vijververwarming

Vijververwarming is niet alleen belangrijk voor uw vijver, maar vooral voor uw vissen. Vooral in de winter is vijververwarming erg belangrijk. Om vorstvorming in uw vijver te voorkomen kunt u gebruikmaken van vijververwarming. Naast het voorkomen van ijsvorming is het voor het filter beter om vijververwarming te plaatsen. Als het filter goed kan blijven functioneren is er minder kans op algvorming en blijft het vijverwater mooi helder.

4 Item(s)

per pagina

4 Item(s)

per pagina

Typen vijververwarming

Voor het verwarmen van uw vijver zijn er verschillende typen vijververwarming beschikbaar. Tuinartikeltotaal biedt elektrische vijververwarmingsmethoden (pond heater element) aan en een pond heater.

Het pond heater element van Aquaking maakt het mogelijk om een RVS UVC filter om te bouwen tot een pond heater. Om het element te installeren dient u enkel het kwartsglas en de lamp uit de installatie te verwijderen en het pond heater element terug te plaatsen.

De pond heater zorgt ervoor dat de lucht die uw vijver inkomt voorverwarmd wordt zodat de vijver verwarmd wordt. Deze pond heater is niet waterdicht en dus niet geschikt voor onder water.

Meest geschikte verwarmingstype

Er is geen meest geschikte verwarmingstype voor uw. Het type vijververwarming dat u aanschaft is volledig afhankelijk van uw wensen.