8.9 / 10

Vijververwarming

Vijververwarming is niet alleen belangrijk voor uw vijver, maar vooral voor uw vissen. Vooral in de winter is vijververwarming erg belangrijk. Om vorstvorming in uw vijver te voorkomen kunt u gebruikmaken van vijververwarming. Naast het voorkomen van ijsvorming is het voor het filter beter om vijververwarming te plaatsen. Als het filter goed kan blijven functioneren is er minder kans op algvorming en blijft het vijverwater mooi helder.

Bekijk ons assortiment vijververwarming en bestel gemakkelijk online op Tuinartikeltotaal.nl.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vijververwarming voor uw vijver

Vijververwarming is essentieel voor een gezonde vijver en vissen. De temperaturen kunnen in de winter flink dalen en bestaat er een kans op vorstvorming op uw vijver. Dit is dan ook de voornaamste reden om vijververwarming te plaatsen. Maar daarnaast kent het verwarmen van een vijver nog meer voordelen:

 • Bacteriën in de filter blijven acties en zullen in het voorjaar snel opstarten.
 • Vissen verliezen minder weerstand en zijn sterker in het voorjaar.
 • Het vijverwater kan schadelijke gassen blijven uitwisselen met de buitenlucht.
 • Minder algvorming.
 • Schone vijver.

Typen vijververwarming

Voor het verwarmen van uw vijver zijn er verschillende typen vijververwarming beschikbaar. Tuinartikeltotaal biedt elektrische vijververwarmingsmethoden (pond heater element) aan en een pond heater. Het type vijververwarming dat u aanschaft is volledig afhankelijk van uw wensen. 

 • Pond heater element
  Het pond heater element van Aquaking maakt het mogelijk om een RVS UVC filter om te bouwen tot een pond heater. Om het element te installeren dient u enkel het kwartsglas en de lamp uit de installatie te verwijderen en het pond heater element terug te plaatsen.
 • Pond Heater
  De pond heater zorgt ervoor dat de lucht die uw vijver inkomt voorverwarmd wordt zodat de vijver verwarmd wordt. Deze pond heater is niet waterdicht en dus niet geschikt voor onder water.

De kosten van vijververwarming

U dient niet alleen rekening te houden met de aanschafkosten van een vijververwarming, maar ook met de maandelijkse verbruikskosten. De daadwerkelijke kosten per maand hangen af van het volgende:

 • Buitentemperatuur
 • Vijverinhoud
 • Oppervlakte
 • Temperatuur waar u de vijver naar wilt verwarmen

Vijververwarming kopen en laten bezorgen

Bij Tuinartikel Totaal kunt u terecht voor verschillende soorten vijververwarming. De verwarmingen zijn eenvoudig te monteren en in gebruik. Bestel de benodigde vijverartikelen, zoals vijververlichting, vijverbeluchting, vijverpompen en vijververwarming gemakkelijk en voordelig bij ons online. Wij bezorgen uw bestelling op het gewenste afleveradres. Wilt u meer advies over ons assortiment vijververwarming? Neem dan gerust contact met ons op.