8.9 / 10

Vijver waterbehandeling

Het biologische evenwicht is een belangrijk aspect van een vijver. Algen, voedselresten en uitwerpselen van vissen kunnen zich onverhoopt verzamelen in uw vijver. Uw vissen raken gestresst en vatbaarder voor ziekten. Voor het juiste evenwicht, tussen gezond vijverwater, planten en bacteriën is ontzettend belangrijk. Maar uw vijver heeft hier soms een handje bij nodig. Met de juiste vijver waterbehandeling helpen het biologische evenwicht te behouden of te herstellen.

Bekijk ons assortiment met producten voor vijver waterbehandeling en bestel eenvoudig online op Tuinartikeltotaal.nl. Voordelig besteld, snel geleverd!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Behandeling van uw vijverwater

Uw vijver vraagt om onderhoud en verzorging. De kwaliteit van uw vijverwater kunt u meten door middel van onze test sets. U meet met de test sets gemakkelijk de pH waarde van uw vijverwater. Is de pH waarde te hoog of te laag, dan raken uw vissen gestresst en kan de slijmhuid aangetast worden. Controleer daarom regelmatig de waarden van het water en stuur bij waar nodig. Binnen ons assortiment vindt u diverse producten waarmee u uw water kunt behandelen. Naast de juiste vijver waterbehandelig is een goede vijverfilter en beluchting tevens bepalend. 

Last van alg?

Draadalgen zijn echte boosdoeners van groen water. Met weinig voedingstoffen vermenigvuldigen deze planten zich razend snel. Ze hechten zich aan de bodem, wanden, planten en waterlijn. Vervelend en vraagt om onderhoud en verzorging van uw vijver. Maar laat u het alg zijn gang gaan, dan zijn ze een gevaar voor het biologische evenwicht van uw vijver. Iedere vijver is anders. Ze hebben een andere ligging, filter, zonlicht en grootte. Er is niet één specifiek middel waarmee u uw vijver 365 dagen per jaar kan voorzien van gezond en helder water. Om uw water mooi helder en alg vrij te houden, dient u uw vijver regelmatig te behandelen met algenbescherming. Binnen ons assortiment vindt u anit-alg producten van onder andere:

Vijver waterbehandeling kopen

Uw vijver vraagt om verzorging en heeft bepaalde vijver waterbehandeling nodig voor een mooi, helder en gezond biologisch evenwicht. Diverse behandelingsproducten voor uw vijverwater bestelt u eenvoudig, voordelig en snel online. Wij bezorgen uw vijverbenodigheden op ieder gewenst adres in Nederland. Vragen, opmerkingen of wilt u meer advies, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!