9.0 / 10

Doorstroomfilters

Verschillende soorten doorstroomfilters zijn verkrijgbaar bij Tuinartikel Totaal. Doorstroomfilters worden boven waterniveau geplaatst, zodat het vijverwater door het filter terug de vijver in loopt. Doordat het water door diverse filtermaterialen stroomt, wordt het gereinigd en op die manier blijft uw vijver vrij van afvalstoffen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Doorstroomfilter voor uw vijver

Doorstroomfilters zijn de meest verkochte vijverfilters en onmisbaar voor een gezonde vijver. De filter wordt bovengronds geplaatst en is een complete vijverfilter. Een nadeel van een doorstroomfilter kan zijn, dat de filter veel ruimte in beslag neemt. De filter is daarentegen wel eenvoudig te installeren en te onderhouden. Doorstroomfilter zijn geschikt voor zowel kleine vijvers als grote vijvers. 

Mechanische of biologische filtering

Een vijverfilter maakt gebruik van mechanische filtering en biologische filtering. Bij mechanische filtering worden afvalstoffen en slib door bijvoorbeeld filterschuim uit het water gefilterd. Bij biologische filtering zorgen vijverbacteriën die zich vasthechten aan het filtermateriaal ervoor dat schadelijke stoffen als nitraat en ammoniak worden omgezet in stoffen die vijver planten kunnen opnemen. 

Doorstroomfilter kopen

Binnen ons assortiment vindt u diverse doorstroomfilters van onder andere Oase, Velda en Aquaking. Welke filter u nodig heeft hangt van meerdere variabelen. De grootte van uw vijver is ondere andere bepalend. Maar ook een aantal vijvervissen speelt hierin mee. Bestel een doorstroomfilter voor uw vijver veilig bij ons online. Wij bezorgen vijverartikelen op ieder gewenst afleveradres in Nederland. Voor advies over de mogelijkheden binnen de doorstroomfilters, neem dan gerust contact met ons op.