9.0 / 10

Uv-c filters

Last van groen vijverwater? Met een UV-C filter reinigt u uw vijverwater en worden de zweefalgen gedood. Het water zal er met een UV-C filter schoon en helder uitzien. UV-C filters zijn geschikt voor ieder type vijver. Van visvijvers tot aan spiegelvijvers en zwemvijvers. Vooral ideaal als u een vijver heeft met een grote visbezetting. Het water wordt blootgesteld aan het uv-licht en stimuleert hiermee gezond vijverwater. 

UV-C filters bestellen doet u gemakkelijk en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. Eenvoudig besteld, snel geleverd!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vijver UV-C filter

Een goed aangelegde vijver, voorzien van alle benodigdheden, heeft inprincipe geen UV-C filter nodig om schoon en helder te blijven. Zuurstofplanten en goede bacterieën houden dan de vijver helder. Vijvers waarbij het biologische evenwicht vaak wordt verstoord, worden groen en troebel. U kunt dit bestrijden met antizweefalgmiddel, maar het plaatsen van een UV-C filter is vele malen eenvoudiger en effectiever.

Hoe werkt een UV-C filter?

Een UV-C filter is eigenlijk geen filter, maar een lamp. Het is een toevoeging op het bestaande doorstroomfilter. Uw vijverwater wordt hierbij langs een lamp gepompt. Deze lamp straalt ultraviolet licht uit en doodt schadelijke organismen, zoals zweefalg. Vervolgens wordt het water weer terug uw vijver ingepompt. Uw vijverwater zal hierdoor helder blijven. 

UV-C filter kopen

Een UV-C filter is geschikt als hardnekkige oplossing tegen zweefalgen in vijvers. Heeft u een vijver met veel vissen en weinig zuurstofplanten? Dan ontkomt u er bijna niet aan om een UV-C filter aan te schaffen. Binnen ons assortiment vindt u diverse UV-C filters, geschikt voor vijvers tot 240.000 liter inhoud. Bestel een UV-C filter bij ons online en wij bezorgen uw bestelling op het gewenste afleveradres.