8.9 / 10

Vijverskimmers

Verwijder eenvoudig organisch vuil aan het wateroppervlak van uw vijver met een vijverskimmer. De vijverskimmer voorkomt dat het afval naar de bodem van de vijver zinkt. Bij organisch afval kunt u denken aan takjes, insecten en bladeren. Indien het vuil te lang in uw vijver blijft liggen of naar de bodem zinkt, kunnen deze gaan rotten. Dit heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van het water, maar kan ook schadelijk zijn voor uw visbezetting. 

Een vijverskimmer bestellen doet u eenvoudig en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vijverskimmers

Houdt uw vijver eenvoudig schoon met onze vijverskimmers. Met een vijverskimmer voorkomt u dat organisch vuil naar de bodem zakt en gaat rotten. Bovendien is vuil in uw vijver ook geen mooi gezicht. Eigenlijk is een vijverskimmer onmisbaar in ieder vijverproject. De skimmers zijn voorzien van een mechanisch filter. Dit is een soort net, scherm of maand waarmee het afval gevangen wordt. 

Indien teveel vuil het wateroppervlak bedekt, dringt er minder minder licht en zuurstof door in uw vijverwater. Planten in uw vijver zullen minder goed groeien en de hoeveelheid alg kan toenemen. Wateronkruid en eendenkroos zullen tevens in korte tijd het wateropvlak bedekken. Een vijverskimmer vangt het vervelende vuil op en verzamelt dit in een speciale opvangvak. 

De skimmers zijn eenvoudig te onderhouden, maar u dient wel met het volgende rekening te houden:

  • Leeg het vijverskimmermandje eens per week
  • In de winter de skimmer uitschakelen in verband met bevriezing
  • Zorg dat het oppervlakte van uw vijverwater eenvoudig te bereiken is voor de vijverskimmer

Voordelen vijverskimmer

  • Zorgt voor een schoon en helder wateroppervlak
  • Organisch vuil wordt verwijdert voordat het naar de bodem zinkt
  • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
  • Energiezuinig

Vijverskimmer kopen

Binnen ons assortiment vindt u ruime keuze uit diverse vijverskimmers. Bekijk allereerst goed welke skimmer bij uw vijver past. Het type skimmer hangt af van het type en de grootte van uw vijver. Bestel gemakkelijk bij ons online en wij bezorgen uw favoriete vijverartikelen op ieder gewenst afleveradres in Nederland. Advies over vijverskimmers nodig? Neem dan gerust contact met ons op!