9.0 / 10

Dompelpompen

Een waterpomp is zeer geschikt voor de beregening van uw tuin. Met een besproeiings- of dompelpomp, kunt u water uit een geslagen put of bijvoorbeeld regenwater eenvoudig benutten voor de besproeiing van uw tuin. Bovendien kunt u de veelzijdige dompelpompen ook inzetten om water weg te pompen uit een onverhoopte overstromingssituatie. Indien u het water van uw vijver of zwembad in de tuin wilt rondpompen, ook dan zijn de waterpompen zeer geschikt om te gebruiken. 

Bestel uw favoriete dompelpomp eenvoudig en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. Gemakkelijk besteld, snel geleverd!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp is een waterpomp die u in het water plaatst. De pomp heeft aan de onderkant een aanzuigrooster, waarmee het water de pomp wordt ingezogen. Via het pomphuis wordt het water naar de persaansluiting gepompt. Aan de persaansluiting kunt u een afvoerslang koppelen en kan het water de pomp verlaten. 

De pomp kan ingezet worden voor het leegpompen van een kelder, zwembad, putten of eventueel voor het leegpompen van een ton. De pomp is zeer eenvoudig in gebruik en er hoeven verder geen installaties plaats te vinden. 

Waar op letten bij het kopen van een dompelpomp?

Dompelpompen zijn voor meerdere doeleinden in te zetten. Door het grote aanbod aan vijverpompen kan het maken van een keuze lastig zijn. Houdt bij het de aanschaf van een dompelpomp rekening met de volgende punten:

 • Pompcapaciteit
  De pompcapaciteit bepaalt hoeveel liter per uur de pomp kan verpompen. 
 • Opvoerhoogte
  Geeft aan hoeveel meter de dompelpomp het water door de afvoerslang omhoog kan pompen. 
 • Soort water
  De dompelpomp kan te maken krijgen met schoon water, licht vervuild water, vuilwater en zout water. 
 • Vlakzuigend
  De standaard dompelpomp pompt het water weg tot er ongeveer enkele centimeters overblijft. Vlakzuigers pompen het oppervlak zo goed als droog. 
 • Vlotter
  Automatisch inschakelen van de dompelpomp. Een vlotter werkt als een schakelaar voor de pomp. Drijft op het water en stijgt met het waterniveau mee. Zodra een bepaald waterniveau is bereikt, schakelt de vlotter de pomp in. 

Dompelpomp bestellen en laten bezorgen

Dompelpompen van Oase en Aquaking bestelt u eenvoudig en snel bij ons online. Naast onze dompelpompen hebben wij ook een breed assortiment met fontein- en vuilwaterpompen. Heeft u vragen of wilt u meer advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vijverartikelen bezorgen wij op ieder gewenst afleveradres in Nederland.