8.9 / 10

Boom beschermen tegen wildvraat

Wildvraat kan leiden tot een afname van de groei en zelfs het tot het afsterven van bomen. Het is daarom belangrijk om de bomen in uw tuin hiertegen te beschermen.

Wat is wildvraat?

Wildvraat is het verschijnsel dat (wilde) dieren aan boomstammen knagen. Zowel klein wild als groot wild veroorzaakt veel beschadiging bij boomstammen.

Voorbeelden van klein wild zijn konijnen, hazen, muizen en ratten. Onder groot wild verstaan we schapen, geiten, pony's, paarden en ezels. 

Wat is het gevolg van wildvraat voor de boom?

Door wildvraat beschadigt de boomstam en wordt de gezondheid en groei van de boom aangetast. Vooral jonge bomen zijn kwetsbaar en hebben in de eerste jaren extra stambescherming nodig. Jonge aanplant moet nog groeien en als deze groei in de eerste jaren wordt verstoord door wildvraat, kan dit ertoe leiden dat de boom stopt met groeien en afsterft. 

Naast jonge bomen zijn (jonge) fruitbomen ook een veelvoorkomend doelwit van wildschade. De dieren knagen aan de boomschors en hierdoor zal de groei van de fruitboom enorm afzwakken. Als de schade te groot is, is deze zelfs niet meer te redden. 

Dit is natuurlijk erg zonde. Na alle tijd en moeite die u wellicht hebt gestopt in de verzorging van de (jonge) bomen of fruitbomen in uw tuin, wilt u niet dat deze afsterven. Dit is zonde van de investering in boomverzorgingsmateriaal en kost opnieuw veel tijd en moeite.

Daarom is voorkomen beter dan genezen. 

Wat kan ik doen om mijn boom te beschermen tegen vraatschade van wild?

Om de boom te beschermen tegen wild, kunt u ervoor kiezen om stambescherming aan te schaffen. In ons assortiment hebben we hiervoor BiteProtect. Dit beschermgaas zorgt ervoor dat de boom niet meer aangetast en weggevreten kan worden door wild. Het creërt een extra beschermlaag rondom de boom. Het is eenvoudig te installeren en heeft een effectief resultaat. 

Boombescherming kopen

Bent u geïnteresseerd in eenvoudige en resultaatgerichte wildvraatbescherming voor bomen? Hier kunt u BiteProtect bestellen.