9.0 / 10

Haardhout en aanmaakproducten

U heeft een mooie buitenhaard of buitenkachel uitgekozen, maar dan is het ook handig om haardhout in huis te hebben. Binnen ons assortiment vindt u niet alleen haardhout, maar ook aanmaakproducten om uw buitenhaard eenvoudig aan te steken. De aanmaakblokjes zijn verkrijgbaar in diverse hoeveelheden. 

Bestel uw haardhout en aanmaakproducten eenvoudig online op Tuinartikeltotaal.nl. 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 producten

Hoe steekt u een buitenhaard aan?

Het lijkt soms moeilijk om een tuinhaard op de juiste manier aan te krijgen. Maar zo moeilijk is het niet! Wij leggen in enkele stappen uit hoe u uw buitenhaard eenvoudig aansteekt. 

  1. Leg een aantal aanmaakblokjes in het midden van de haard en steek deze aan. De koude lucht in het rookkanaal wordt nu verwarmd en hierdoor zal er minder rookontwikkeling zijn. 
  2. Gebruik bij voorkeur een rooster in de haard. Het rooster zorgt ervoor dat er van onderaf zuurstof bij het vuur komt. Heeft u geen rooster? Leg de blokken dan zo neer er van onder zuurstof bij kan komen. 
  3. Leg aanmaakhout op de aanmaakblokjes op een dusdanige manier dat er genoeg zuurstof bijkomt en de aanmaakblokjes niet doven. 
  4. Vatten ze goed vlam? Leg dan droog haardhout tegen de achterkant van de haard en bouw het vuur verder met grotere blokken. 
  5. Om het vuur wat na verloop van tijd weer wat leven in te blazen, kunt u af en toe wapperen met een krant of blaasbalg. 

Haardhout kopen

Uw haardhout, aanmaakblokjes en aanmaakhout bestelt u eenvoudig en veilig online op Tuinartikeltotaal.nl. Wij bezorgen tuinheaters, buitenhaarden en het haardhout hiervoor op ieder gewenst afleveradres in Nederland. Bestel bij ons online, doe het hout in uw buitenhaard en geniet van een heerlijke avond bij het vuur.