9.0 / 10

Buitenhaarden & Buitenkachels

Bij Tuinartikel Totaal vindt u degelijke buitenhaarden en buitenkachels om uw tuin en terras heerlijk te verwarmen. Geniet langer van het buitenleven en gezelligheid met vrienden en familie. Bestel uw favoriete buitenhaard en accessoires gemakkelijk online.

Filter

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. ARPE TUINHAARD OBLIX WIT WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  Arpe tuinhaard Oblix Wit
  € 129,00
 2. ARPE TUINHAARD OBLIX ZWART WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  Arpe tuinhaard Oblix zwart
  € 129,00
 3. TUINHAARD JUPITER WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  BUITENHAARD JUPITER
  € 194,00
 4. TUINHAARD MARS WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  BUITENHAARD MARS
  € 129,00
 5. TUINHAARD VENUS WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  BUITENHAARD VENUS
  € 179,00
 6. DELUXE CHIMENEA COVER JUMBO WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  DELUXE CHIMENEA COVER JUMBO
  Regular Price € 19,99 Special Price € 16,95
 7. TUINHAARD COLORADO 160 CM WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  TUINHAARD COLORADO 160 CM
  Regular Price € 299,00 Special Price € 199,00
 8. TUINHAARD HELIOS WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  TUINHAARD HELIOS
  € 249,00
 9. TUINHAARD HERACLES WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  TUINHAARD HERACLES
  € 239,00
 10. TUINHAARD HESTIA WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  TUINHAARD HESTIA
  € 239,00
 11. TUINHAARD PLUTO WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  TUINHAARD PLUTO
  € 99,00
 12. TUINHAARD SATURNUS 124 CM WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  TUINHAARD SATURNUS 124 CM
  € 199,00
 13. TUINHAARD SATURNUS 150 CM WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  TUINHAARD SATURNUS 150 CM
  € 299,00
 14. TUINHAARD ZEUS WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
  TUINHAARD ZEUS
  € 279,00
Filter

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Buitenhaard of buitenkachel?

De termen buitenhaard en tuinkachel of buitenkachel worden vaak door elkaar gebruikt maar er zijn wel degelijke verschillen. Het meeste opvallende en belangrijkste verschil is het deurtje. Het deurtje heeft grote invloed op het brandproces. Een buitenkachel wordt veel warmer dan een buitenhaard en verbruikt minder hout. Een buitenhaard is daarentegen makkelijk om te bouwen tot BBQ, door een barbecuerooster te plaatsen. Dit is zeker van belang te overwegen voordat u een buitenhaard of buitenkachel aanschaft. 

Verschillende materialen en typen tuinhaarden

Het is natuurlijk ook van belang om te bedenken van welk materiaal u een buitenhaard of buitenkachel wilt hebben. Ons assortiment omvat een groot aantal haarden. Variërend van gietijzer, staal of verschillende soorten klei / aardewerk. 

 • Gietijzer geeft een klassieke uitstraling aan uw buitenhaard of buitenkachel en kunt u herkennen aan het ruwe oppervlak. Gietijzer gaat tevens erg lang mee. Het enige onderhoud wat Gietijzeren tuinhaarden nodig heeft is een coating wat roesten voorkomt. Eens per jaar is ruimvoldoende. Een nadeel is het feit dat gietijzer erg zwaar is waardoor het moeilijk te verplaatsen is.
 • Staal heeft vaak een ietwat strakke uitstraling waardoor het modern oogt, daarnaast is het materiaal onderhoudsvrij. Een voordeel van dit materiaal is dat het licht is, dus makkelijk te verplaatsten in de tuin. Bij de stalen buitenhaarden kunt u ook een handige beschermhoes meebestellen om uw haard te beschermen tegen weersinvloeden. Zo kunt u er er jaren van genieten.
 • Haarden van klei worden ook wel Mexicaanse tuinhaarden genoemd. Deze haarden zijn van hoge kwaliteit en worden vaak helemaal met de hand gemaakt. Als deze voldoende zijn uitgehard kunnen zijn hoge tempraturen met gemak aan. Ze hebben allemaal een mooi design en print.

Veilig plaatsen en gebruiken van uw haard

Wanneer u uw keuze heeft gemaakt en een tuinhaard of tuinkachel heeft aangeschaft, is het natuurlijk fijn als u het gelijk in gebruik kan nemen. Het is wel van belang dat u nog rekening houdt met een aantal dingen. Namelijk: Plaats uw tuinhaard of tuinkachel altijd op stenen. Denk hierbij aan een vlak stenen terras of bijvoorbeeld een stabiele stenen ondergrond zodat u uw buitenhaard of buitenkachel op een houten terras neer kunt zetten. 

Haardhout en accessoires

In ons assortiment vindt u ook een breed scala aan haardhout en aanmaakmaterialen om mee te bestellen. Zo kunt u gelijk gebruik maken van uw buitenhaard.

Bestel uw buitenhaard of buitenkachel eenvoudig en vertrouwd online op Tuinartikeltotaal.nl. Advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!