8.9 / 10

Plantenbescherming

Planten hebben bescherming nodig om goed te kunnen groeien, om te overleven tijdens droogte, vorst en andere weersinvloeden én om gezond en sterk te blijven. Bestel de juiste plantbescherming voor uw planten eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
28 producten
 1. Schaduwdoek Shade
  Schaduwdoek Shade
  € 18,95
  Niet op voorraad
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
28 producten

Planten hebben hulp nodig om goed te groeien, om te overleven tijdens weersomstandigheden en om gezond en sterk te blijven. Als het kouder wordt, hebben kwetsbare planten bescherming nog. Met de juiste plantbescherming beschermt u uw planten tegen vorst en insecten. Tropische en mediterrane planten hebben met vorst extra aandacht nodig. Bescherm ze met één van onze winterafdekhoezen. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Voor ieder type plant hebben wij een geschikte afdekhoes in ons assortiment. 

Planten beschermen

Om een plant goed te laten groeien en bloeien, is plantbescherming belangrijk. In ons assortiment hebben we plantbescherming voor verschillende toepassingen:

 • Winterbescherming
 • Zonbescherming
 • Droogtebescherming
 • Bescherming tegen overbewatering
 • Onkruid
 • Boomverzorging

Planten beschermen in de winter

Veel planten kunnen niet tegen vorst. Deze hebben het in de winter zwaar te verduren. Vooral jonge planten zijn kwetsbaar en minder vorstbestendig. Ook fruitbomen zijn niet winterhard, omdat deze slecht tegen grote temperatuursverschillen tussen koude nachten en zachte winterdagen kunnen. Om uw planten te helpen bij het overleven van de winter, is een winterbeschermhoes een goede oplossing. 

Planten beschermen tegen de zon

Overmatige blootstelling aan zonlicht kan leiden tot uitdroging en oververhitting van planten. Dit schaduwdoek biedt een eenvoudige oplossing om planten te beschermen tegen overmatige blootstelling aan zonlicht. Ook dit multifunctionele tuinnet biedt lichte schaduw én kan worden gebruikt voor meerdere toepassingen. 

Planten beschermen tegen droogte

Om uw planten te beschermen tegen uitdroging, is het cruciaal om deze genoeg water te geven. Ons assortiment bestaat uit praktische, automatische en duurzame producten voor de bewatering van uw planten. 

Planten beschermen tegen overbewatering

Lijnrecht tegenover uitdroging van planten staat overbewatering. Echter, beide fenomenen hebben hetzelfde resultaat: planten die sterven. Daarom wilt u uw planten ook beschermen tegen overbewatering. Met de bewateringsproducten in ons assortiment voorkomt u dat uw planten uitdrogen én overbewateren. De plant neemt met deze automatische bewateringsproducten namelijk de exacte benodigde hoeveelheid water op. 

Planten beschermen tegen wildvraat

Wildvraat kan leiden tot een afname van de groei en zelfs tot het afsterven van bomen. Met BiteProtect biedt u uw (jonge) boom bescherming tegen kleine en grote dieren. 

Onkruid verwijderen

Onkruid is slecht voor planten, omdat de bladeren en wortels van onkruid de 'goede' planten verstikken. Daarom hebben we diverse onkruidbestrijdingsmiddelen in ons assortiment. Zo hebben we onder andere onkruidbestrijding voor groenten en bloemen, zwaardere toepassingen (terras of oprit) en mulch van paden afhouden.

Boomverzorging

Vooral jonge bomen hebben extra bescherming nodig. Daarom hebben we diverse, duurzame producten in ons assortiment om de groei van jonge bomen te bevorderen. 

Plantenbescherming kopen

Bestel uw favoriete plantbescherming gemakkelijk online op Tuinartikeltotaal.nl. Eenvoudig besteld, snel geleverd.