8.9 / 10

Boomverzorging

Bescherm uw bomen goed met deze effectieve en eenvoudig toepasbare boomverzorging. Bestel boomverzorging eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
21 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
21 producten

Bescherm uw bomen goed met deze effectieve en eenvoudige toepasbare boomverzorging. In ons assortiment hebben we stambescherming, bewatering en boomverankering. 

Boombanden

Boombanden houden (jonge) bomen in de juiste stand. Met een boomband kunt u bomen eenvoudig opbinden en verankeren. De groeirichting wordt bepaald door de boomband, zodat de jonge boom niet scheef gaat groeien door bijvoorbeeld continue blootstelling aan harde wind of een schaarste aan zonlicht.

Bomen die al scheef zijn gegroeid, kunt u corrigeren met een boomband. Deze moet wel strakker worden opgebonden dan bij een jonge boom. 

In het assortiment van Tuinartikel Totaal vindt u 4 verschillende boombanden:

Autogordel Boomband

De Autogordel Boomband is niet-elastisch en gemaakt van nylon. Deze boomband kan goed worden gebruikt om zwaardere bomen aan één of meerdere boompalen op te binden. Bevestig de Autogordel Boomband met boomspijkers en een aanschuiflus.

Het is ook mogelijk om een Autogordel Boomband Totaalpakket te bestellen. Dit totaalpakket bestaat uit 1 Autogordel Boomband, 1 doos boomspijkers (à 400 stuks) en 20 aanschuiflussen. 

Rubber Boomband

De Rubber Boomband is niet-elastisch en daarom ook geschikt voor het opbinden en verankeren van zwaardere bomen. Deze boomband is binnenin verstevigd met een extra weefsel (versterkt canvas). Dit maakt het rubberen materiaal sterk. Bevestig de Rubber Boomband met boomspijkers en een aanschuiflus

Het is ook mogelijk om een Rubber Boomband Totaalpakket te bestellen. Dit totaalpakket bestaat uit 1 Rubber Boomband, 1 doos boomspijkers (à 400 stuks) en 20 aanschuiflussen. 

Jute Boomband

De Jute Boomband is gemaakt van 100% gerecycled krachtig geweven jute. Het voordeel van de Jute Boomband is dat deze biologisch afbreekbaar is. Na 3 jaar begint het jute te verteren en breekt de natuur de boomband vanzelf af. Bevestig de Jute Boomband met Torx schroeven en een revetje. 

Boomband ArborTie Set

Met Boomband ArborTie Set kunt u bomen bovengronds verankeren. Het verschil met de Autogordel, Rubber en Jute Boombanden is dat er bij ArborTie Set geen boompalen nodig zijn. De boom wordt verankererd door middel van ankers en touw (vlak geweven polypropyleen). Dit type boomband is ideaal voor rotsachtige bodems. 

Boomband kopen

Bestel uw boomband veilig en eenvoudig online bij Tuinartikel Totaal. 

Stambeschermer

Veel bomen kampen met wildvraat. Wildvraat betekent dat (wilde) dieren aan boomstammen knagen. Dit leidt tot een afname van de groei of zelfs tot het afsterven van bomen. Het is daarom belangrijk om uw bomen hiertegen te beschermen. 

BiteProtect

BiteProtect is stambescherming voor bomen. Het is een rol gaas die u rondom de boom bevestigt. Zo kunnen dieren niet meer aan de schors van de boom knagen. Hiermee voorkomt u een aangetaste boomstam met een weggevreten schors. Het is een eenvoudige maar effectieve oplossing om bomen bescherming te bieden.

TreeProtect

TreeProtect biedt bomen eenvoudig en effectief bescherming tegen maaischade en knaagdieren. De boomstambeschermers zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen en bruin. 

Stambescherming kopen

Bekijk onze blog voor meer informatie over BiteProtect. Bestel uw boomstambescherming eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Gietranden

Gietranden bieden bomen effectieve bewatering vanwege de grote wateropslagcapaciteit. Daarnaast voorkomen gietranden aanslagproblemen bij jonge aanplant. Ook bieden ze een goede bescherming tegen maaischade en strooizout. Alle gietranden zijn 100% recyclebaar en duurzaam. 

Bij Tuinartikel Totaal hebben we 3 verschillende soorten gietranden:

Gietrand Budget

De Budget Gietrand is in verhouding met de circulaire en grijze gietrand de goedkope versie, vandaar de naam "Budget Gietrand". Deze gietrand is geproduceerd uit LPDE. Het materiaal is vrij zacht en taai en is gemaakt van polyetheen.

Gietrand Groen/Zwart

De Gietrand Groen/Zwart is aan de buitenkant zwart gekleurd en aan de binnenzijde donkergroen. U kunt kiezen welke kleur u aan de buitenkant wilt. Om de 2 plantseizoenen kunt u de gietrand verwisselen van kleur. Deze gietrand is geproduceerd uit hoogwaardig gerecycled HDPE. Dat betekent dat het materiaal harder, sterker en stijver is. 

Gietrand Grijs Circulair

De Gietrand Grijs Circulair is geproduceerd uit Nederlands huisafval. Alle verschillende gerecyclede producten en kleuren zorgen ervoor dat de gietrand een grijze/antraciet kleur krijgt. Deze gietrand is erg duurzaam en milieuvriendelijk en kan worden gebruikt voor herproductie. 

Gietrand kopen

Bekijk onze blog voor meer informatie over gietranden. Bestel uw favoriete gietrand veilig en eenvoudig online bij Tuinartikel Totaal.