8.9 / 10

Welke gietrand kan ik het beste kiezen voor mijn boom?

In ons assortiment hebben we drie gietranden voor zowel effectieve bewatering van jonge aanplant als voor de bescherming voor aanslagproblemen bij jonge aanplant. Daarnaast bieden de gietranden goede bescherming tegen maaischade en strooizout. Kortom: om de groei van jonge aanplant te bevorderen.

Dit zijn de drie gietranden uit het assortiment van Tuinartikel Totaal:

De verschillen tussen deze drie gietranden, hebben wij voor u op een rijtje gezet:

1. De Budget Gietrand en de Gietrand Grijs Circulair hebben geen UV-filter en zullen daarom eerder verkleuren dan de Gietrand Groen/Zwart.

2. De Budget Gietrand heeft zijn naam te danken aan de prijs. In verhouding met de Gietrand Groen/Zwart en de Gietrand Grijs Circulair is deze goedkoop.

3. De Gietrand Grijs Circulair is geproduceerd uit Nederlands huisafval. Deze is, in tegenstelling tot de Budget Gietrand en de Gietrand Groen/Zwart, volledig circulair en geschikt voor herproductie.

4. De Gietrand Groen/Zwart heeft is tweekleurig. U kunt de gietrand om de twee plantseizoenen verwisselen van kleur. De Budget Gietrand is groen van kleur en de Gietrand grijs circulair is antraciet.

5. Verschil in materiaal:

  • De Budget Gietrand is geproduceerd uit LPDE. Dit betekent Lage Dichtheid Polyetheen en is gemaakt van olie. Het materiaal is vrij zacht en taai en is gemaakt van polyetheen.
  • De Gietrand Groen/Zwart is geproduceerd uit hoogwaardig gerecycled HDPE. Een grotere dichtheid betekent grotere hardheid, sterkte en stijfheid.
  • De Gietrand Grijs Circulair is geproduceerd uit huisafval van plastic PMD zakken. Dit betekent dat deze gietrand volledig circulair is.

Welke kunt u wanneer het beste voor uw jonge aanplant gebruiken?

  • Als u het geen probleem vindt dat de gietrand kan verkleuren doordat er geen UV-filter in de gietrand is verwerkt, kunt u het beste voor de Budget Gietrand kiezen.
  • Als u het geen probleem vindt dat de gietrand kan verkleuren doordat er geen UV-filter in de gietrand is verwerkt én als u milieubewust bent, kunt u het beste voor de Gietrand Grijs Circulair kiezen.
  • Als u het belangrijk vindt dat de gietrand van sterk materiaal is gemaakt, UV-bestendig is (het behoudt zijn oorspronkelijke kleur) en eventueel kunt wisselen van kleur, kunt u het beste voor de Gietrand Groen/Zwart kiezen.

Hopelijk hebben wij u hiermee voldoende geïnfomeerd. 

Bestel hier de gietranden.