8.9 / 10

Tomatenplant water geven: het beste advies

Ben jij dol op tomaten? En vind je het leuk om je eigen groenten en fruit te kweken? Wij ook! 

Zelf kweken is natuurlijk niet zo eenvoudig als kant-en-klare groenten kopen in de supermarkt, maar je krijgt er veel voor terug. Zo zijn zelfgekweekte groenten en fruit vers en biologisch. Bovendien maak je het gehele groeiproces mee, van kiemplantje tot volwassen plant.

Toch kan het wel eens voorkomen dat je tomatenplant niet aanslaat of niet goed groeit. Vaak ligt dit aan de bewatering van de tomatenplant. Wij geven je het beste advies voor het bewateren van jouw tomatenplant, zodat jij kunt genieten van verse tomaten! 

Regelmatig water geven is belangrijk

Vooral in het begin heeft een tomatenplant veel water nodig, want de plant moet zich dan aanpassen aan de nieuwe groeiomgeving. Na verloop van tijd, als de plant groeit, heeft de plant steeds minder water nodig. Van elke dag water geven, bouw je na 2 weken af tot 2 à 3 keer per week en na anderhalve maand geef je de plant 1 keer per week water. 

Geef je de tomatenplant onregelmatig water, dan gaan de tomatenvruchten barsten. Er kan zelfs neusrot ontstaan, waarbij je tomaten bruin worden aan de onderkant. Alle tijd en moeite die je in het kweken van je tomatenplanten hebt gestoken, zou dan verspilling zijn geweest. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Tomatenplant water geven met de Waterboxx® Plant Cocoon

Wil jij een geweldig resultaat behalen met het kweken van je tomatenplant? En tijd, water en geld besparen? Dan is Waterboxx® Plant Cocoon zeker iets voor jou. Dit is een hulpmiddel waarmee je geweldige kweekresultaten behaalt met zeer weinig water. Daarnaast geeft de Waterboxx® Plant Cocoon planten automatisch water, waardoor je zonder zorgen op vakantie kunt gaan. De Waterboxx® Plant Cocoon hoeft namelijk gemiddeld na 4 weken pas bijgevuld te worden. 

Bestel Waterboxx® Plant Cocoon

Hoe geef je jouw tomatenplant water met de Waterboxx® Plant Cocoon?

Waterboxx® Plant Cocoon helpt je om precies de juiste hoeveelheid water te geven aan je tomatenplant. In iedere Waterboxx® Plant Cocoon kun je 1 of 2 tomatenplanten zetten. 

Doorloop het eenvoudige stappenplan om heerlijke tomaten te kweken:

DAG 1:

  1. Graaf een plantgat van 15 cm diep. Graaf niet dieper en laat de capillaire werking intact (de natuurlijke aanzuiging van het grondwater).
  2. Vul het plantgat met 20 (bij kleigrond) tot 40 (bij zandgrond) liter water. 

DAG 2:

  1. Maak de grond los met een schop of schoffel, zodat het het zuurstof kan intreden.
  2. Na een paar uur kun je beginnen met planten. 
  3. Plant twee groenten of één groente en één boom in het midden van de waterbox. 

Gedurende de eerste 4 weken:

  1. Vul maximaal één keer 1 liter bij. Anders zullen de groenten verdrinken. 

Na 4 weken:

  1. Nu kun je de waterbox compleet vullen en dit eventueel maandelijks herhalen. 

Extra info:

Ieder groeiseizoen moeten de 2 lontjes uit de waterbox worden gehaald. Deze moeten worden gewassen in de wasmachine bij +40°C met wasmiddel. Daarna de lontjes goed spoelen en opnieuw bevestigen in de waterbox. 

Geniet van heerlijke, verse tomaten met de Waterboxx® Plant Cocoon!

Met de Waterboxx® Plant Cocoon geniet je van heerlijke, verse tomaten uit eigen tuin. De Waterboxx® Plant Cocoon zorgt ervoor dat jouw tomatenplanten op de juiste manier worden bewaterd. Zo vergroot je de kans dat je tomatenplanten goed aanslaan. En geniet je van gezonde, verse tomaten. Daarnaast bespaar je veel water en tijd met de Waterboxx® Plant Cocoon. 

 

Waterboxx® Plant Cocoon bestellen

Bestel de Waterboxx® Plant Cocoon eenvoudig en snel online bij Tuinartikel Totaal.

Wil je meer weten over de Waterboxx® Plant Cocoon? Stuur een e-mail naar info@tuinartikeltotaal.nl en wij helpen je graag verder!