8.9 / 10

Tuintrends 2022

In 2021 hebben we ingezien dat een fijne tuin heel belangrijk is. Het is een plek waar je, tijdens een thuiswerkdag, even tot rust komt of waar je lekker luncht in het zonnetje. Daarom hebben wij 5 belangrijke tuintrends voor je op een rijtje gezet!

1. Binnen & buiten verbonden

Binnen en buiten worden steeds meer met elkaar verbonden. De tuin   wordt een verlengstuk van de woonkamer of keuken. Binnen in huis zijn er meer tuinelementen terug te zien, zoals planten(wanden), veel lichtinval en een vensterbankmoestuin. Buiten wordt echt een plek om te leven. In de tuin vind je steeds vaker een eettafel, een loungeset, een buitenkeuken met barbecue en verwarmingselementen (heater, tuinhaard, vuurtafel etc.) onder een terrasoverkapping.

2. Outdoor cooking

Hoe heerlijk is het om buiten te koken boven een ouderwets vuurtje? Wanneer technologie steeds geavanceerder wordt, hebben we soms wel eens behoefte aan back to basic. Koken in de buitenlucht is een unieke en sfeervolle ervaring. Of je nu samen met gasten kookt of alleen: je maakt gegarandeerd de lekkerste gerechten. Én tijd in de buitenlucht spenderen is ook nog eens goed voor je gezondheid!

3. Smart garden

In 2021 wordt er in veel huizen al gebruikgemaakt van slimme apparaten, zoals de videodeurbel, de verlichting of de tv. Dit zie je ook steeds vaker terug in de tuin. Denk aan slimme tuinverlichting, die je met een app kunt besturen. Hiermee laat je verlichting automatisch aangaan wanneer het donker wordt én verander je de sfeer van je tuin door de kleur van de lichtbron te veranderen. Je hebt alles zelf in de hand met slimme tuinverlichting!

4. Duurzaam & circulair

Duurzame materialen worden steeds belangrijker. Circulaire producten en gerecycled materiaal zijn tegenwoordig erg populair. Deze producten hebben een lange levensduur, zijn goed voor het milieu én zien er stijlvol uit. Andere materialen, zoals aluminium en cortenstaal, zijn ook niet meer weg te denken uit de tuin. Deze materialen zijn enorm sterk en weersbestendig en gaan daardoor lang mee. Houtproducten hebben vaker een kenmerk voor duurzaam bosbeheer (FSC-label) of worden steeds meer vervaardigd uit hergebruikt hout (reclaimed woord).

5. Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is een vorm van tuinieren waarbij je gebruik maakt van muren, gevels en schuttingen om planten te laten groeien. De verticale tuin brengt heel veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. De planten worden geplaatst in staande bakken met aarde, compost of een ander groeimiddel. Op deze manier heb je minder ruimte nodig én kun je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Daarnaast ziet het er ook prachtig uit!