8.9 / 10

Vergeet jij jouw planten ook wel eens water te geven?

De planten water geven: de één denkt er pas aan als de plant al bruine vlekken laat doorschemeren en de ander geeft ze liever te veel dan te weinig water.

Een kamerplant met hangende blaadjes, weggestopt in een hoekje. Een bloempot met voorheen kleurrijke bloemen, maar die nu zijn glorie heeft verloren. En misschien weet je dat het komt doordat je ze niet genoeg water hebt gegeven. Maar misschien begrijp je er ook niets van en staat je plant er wel zo bij doordat je juist te véél water hebt gegeven. Hoe dan ook, de plant zal toch echt de juiste benodigde hoeveelheid water toegediend moeten krijgen. En daar kunnen wij jou wel een handje bij helpen.

Beter gezegd, daar kan het Neptunus Plantenbewateringssysteem jou wel een handje bij helpen.

Wat is het Neptunus Plantenbewateringssysteem precies?

In een notendop: een watertank die "verstopt" zit in een bloempot, plantenbak of in de grond en ervoor zorgt dat jouw planten groter en sterker worden én langer meegaan. 

Wat zijn de voordelen van het Neptunus Plantbewateringssysteem?

 • 100% waterefficiënt: de plant neemt alleen het benodigde water op 
 • Geschikt voor alle soorten plantenbakken, bloembedden, bloembakken en hangende bloempotten of plantenbakken*
 • Als de plant droog staat, zorgt Neptunus ervoor dat deze wordt voorzien van water
 • Het water komt direct bij de wortels terecht
 • Onder optimale omstandigheden zal de watertank eens in de 6 weken bij moeten worden gevuld (ideaal als vakantiebewatering)
 • Je kunt heel gemakkelijk zien hoeveel water de plant nog heeft danzkij een geïntegreerd vlottersysteem
 • Planten hebben een langere levensduur en worden groter en sterker
 • Volledig onderhoudsvrij met een gegarandeerde werking
 • Milieuvriendelijk: gemaakt van gerecycled materiaal

* Alle soorten plantenbakken, bloembedden, bloembakken en hangende bloempotten of plantenbakken die afstemmen met het formaat van het Neptunus Bewateringssysteem. De afmeting van het watersysteem is 39 cm x 10 cm en de lengte van de vulpijp is 59 cm. 

Hoe werkt het Neptunus Plantbewateringssysteem precies?

 1. Je hebt geschikte plantenbak, bloembak of geschikt bloembed gevonden, waar je de Neptunus in doet. 
 2. Vul de 2 gaten (zie afbeelding stap 2) met grond, zodat een capillaire werking plaats kan vinden. Een capillaire werking houdt in dat vloeistof (water, in dit geval) opstijgt in nauwe kanalen/vaten (de vulpijp) doordat ze onderling worden aangetrokken door moleculen (de grond en de plant). Kort gezegd: de grond zuigt het water op.
 3. Druk de grond aan, zodat het pijpje goed gevuld is.
 4. Vul de bak verder aan met grond. Zorg dat er niet meer dan 15 cm afstand tussen de plant en de watertank in zit. Je kunt bijvoorbeeld wel grond ónder het watersysteem doen, mocht je bak dieper zijn. De vulpijp kunt u zelf gemakkelijk afsnijden, mocht deze te lang zijn. 
 5. Graaf de plant in de grond.
 6. Doe water in de vulpijp, totdat watertank vol zit. 
 7. In de vulpijp zit een dobber met een staafje. Als je het witte staafje niet meer boven de zwarte vulpijp uit ziet komen, dan is het tijd om de watertank weer bij te vullen. 

Mocht je nu op zoek zijn naar een plant om het Neptunus Bewateringssysteem te decoreren, dan geven wij je de tip om eens een kijkje te nemen naar deze prachtige kamerplanten. Deze (kamer)plantspecialist heeft schitterende planten in alle soorten en maten.