8.9 / 10

Vuurtafel zonder gas

's Avonds onder de veranda of op het terras genieten van een hapje en drankje met een knisperend vuurtje op de achtergrond. Warm, sfeervol en gezellig. Met een vuurtafel geniet je optimaal van het buitenleven. 

Veel vuurtafels hebben een gasfles nodig om te branden. Meestal zijn dit gasflessen met propaan of butaan. Met gas moet je te allen tijde goed opletten dat je het veilig inbouwt in de vuurtafel. Zo mag je nooit een open vlam, zoals een aansteker, in de buurt van gas houden. Ook moet een gasfles altijd rechtop staan. En het is belangrijk om te controleren of de gasfles niet lekt, niet in de brandende zon staat en of de gaskraan goed is dichtgedraaid. Kortom: voor een vuurtafel op gas moet je de gebruiksaanwijzing altijd nauwkeurig doorlezen. Een vuurtafel op gas is mooi, maar brengt wel risico's met zich mee. 

Vuurtafel zonder gas

Wil je liever geen risico nemen met gasflessen? En ben je op zoek naar een eenvoudige vuurtafel, waarmee je lekker snel en zonder gedoe een vuurtje stookt? Dan is een vuurtafel zonder gas iets voor jou. Het kan haast niet eenvoudiger:

  1. Leg aanmaakblokjes met kleine stukjes droog hout in midden van de vuurtafel.
  2. Gebruik kleine stukken droog hout om de vuurtafel langzaam op te warmen.
  3. Vergroot het vuurtje langzaam zodra het brandt. 

En geniet van een gezellige avond met een knus vuurtje!

Voordelen van een vuurtafel zonder gas

  • Geen gedoe met gasflessen
  • Geen risico en veilig voor gebruik (zolang je normaal omgaat met het vuur)
  • Lekker snel en simpel een vuurtje stoken
  • Je ervaart de authentieke geur van brandend hout
  • Sfeervol en gezellig
  • Veel goedkoper dan een vuurtafel op gas

Vuurtafel voor hout

Voor een vuurtafel zonder gas heb je hout nodig. Zorg dat het hout dat je gebruikt droog is, anders brandt het niet goed. Het beste is om met kleine stukjes hout te beginnen. Leg aanmaakblokjes tussen het hout, zodat het vuur sneller en beter brandt.

Met een vuurtafel voor hout geniet je van de authentieke geur van brandend hout. Je kunt ook kiezen voor verschillende soorten rookhout of rookmotten, waarmee je extra geur toevoegt aan je vuur. Bijvoorbeeld de geur van elzen, beuken, wijn, kersen, appel, walnoot of pruim. Geur brengt sfeer en herinneringen met zich mee. 

Vuurtafel BBQ

Wil je een gezellig avondje grillen rondom de vuurtafel met vrienden en familie? Dat kan! Met een vuurtafel waar een grillrooster op is bevestigd kun je de hele avond genieten van lekkere hapjes, zoals geroosterde vlees- en visrecepten en gegrilde groenten.

Vuurtafel zonder gas kopen?

Wil je een vuurtafel zonder gas kopen? In ons assortiment hebben we ronde en vierkante vuurtafels met en zonder grillrooster.

Vuurtafel vierkant bestellen

Vuurtafel rond bestellen

Vuurtafel vierkant met grillrooster bestellen

Vuurtafel rond met grillrooster bestellen

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.