8.9 / 10

Echt® Houtskool & Briketten

Degelijke houtskool en briketten zijn onmisbaar wanneer u een houtskoolbarbecue heeft. Het is natuurlijk van belang dat u de juiste houtskool en briketten in huis heeft. Tuinartikel Totaal biedt u diverse houtskool en briketten van het merk ECHT®. De heren van ECHT® vinden het belangrijk dat u de allerbeste houtskool en briketten heeft van het beste hout.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

ECHT® Houtskool

ECHT® Houtskool wordt geproduceerd van 100% FSC-gecertificeerde Europese bossen. Door de duurzame productieprocessen is voor ECHT® Houtskool minder hout nodig dan in de traditionele productieprocessen voor houtskool. Daarnaast is het houtskool ook nog eens duurzaam in het gebruik. Dit zorgt ervoor dat u minder houtskool nodig heeft dan gebruikelijk. 

Over het algemeen geldt dat u houtskool gebruikt wanneer u een open barbecue heeft. Dit is dus een barbecue zonder deksel. Houtskool heeft het grote voordeel dat deze hogere tempraturen bereiken en sneller brandt. Bij een open barbecue ontsnapt veel warmte en is het dus van belang dat u snel hoge tempraturen bereikt.   

Houtskool wordt vaak gebruikt wanneer u direct wilt grillen. Dit betekent dat u het vlees direct boven de warmtebron legt. Nadat houtskool zijn tempratuur heeft bereikt, daalt de tempratuur ook weer hard. 

ECHT® Briketten

De briketten van ECHT®  worden gemaakt echt FSC-hout en geperst met een natuurlijk bindmiddel. Evenals de houtskool worden ook de briketten duurzaam geproduceerd en zijn vrij van verontreiniging. 

Wanneer u een barbecue heeft met een deksel wordt vaak geadviseerd briketten te gebruiken. Bekende barbecues met deksel zijn onder andere de kogelbarbecue. Wanneer de brandende briketten in een afgesloten barbecue liggen, zorgt dit ervoor dat de barbecue lang op tempratuur blijft. 

Briketten behouden langer hun warmte en kunnen over het algemeen wel vier uur branden. Daarnaast laten briketten weinig asresten achter en kunnen de achtergebleven resten hergebruikt worden. 

Let op: voorkom ten alle tijden ongecontroleerd vuur en letsel. Het is van belang om geen extra aanmaakproducten toe te voegen nadat de barbecue is aangestoken. Gebruik nooit spiritus of andere snel ontvlambare brandstoffen. Ontsteek nooit geen briketten binnenshuis of in andere afgesloten ruimtes. Adem geen rook in bij het aansteken. Houd kinderen en huisdieren op veilige afstand. Laat de as volledig uitgloeien of doof door het deksel op de barbecue te plaatsen. Gooi het as pas weg als alles is afgekoeld.