8.9 / 10

Regentonnen

Het besproeien van uw tuin en gazon kan op jaarbasis duizenden liters drinkwater kosten. Wanneer u hierop wilt besparen is een regenton een goede optie voor u. Naast dat het goed is voor uw portemonnee is regenwater ook nog eens heel goed voor uw planten, dit komt doordat het water bijna geen kalk bevat. Bij Tuinartikel Totaal vindt u de beste regentonnen voor in uw tuin.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom een regenton?

Elke woning in Nederland beschikt over schoon drinkwater. Het is alleen niet nodig om dit drinkwater te gebruiken voor bijvoorbeeld het water geven van uw planten. Het besproeien van uw planten en het gazon kan uitstekend kan uitstekend met het water opgevangen in uw regenton. Regenwater is zelfs nog beter voor uw planten dan drinkwater. Dit komt doordat er in regenwater bijna geen kalk zit. Naast dat het goed is voor uw portemonnee is het ook nog eens milieuvriendelijk. 

Waar kunt u regenwater voor gebruiken?

Het is natuurlijk mogelijk om het regenwater uitsluitend te gebruiken voor het bewateren van uw planten. Maar u kunt het opgevangen regenwater voor nog veel meer doeleinden gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het wassen van uw auto of het wassen van de ramen. Doordat er minder kalk zit in regenwater zorgt het er ook nog eens voor dat er geen strepen op uw ramen of auto verschijnen. 

Waterdruk verhogen

Water uit een regenton het natuurlijk veel minder druk dan het water dat je normaal gesproken uit de kraan krijgt. Dit is gelukkig makkelijk op te lossen door de regenton op een verhoging te plaatsen wanneer u hem aanschaft. Dit zorgt ervoor het water sneller in uw gieter zal stomen. Wanneer u uw tuinslang wilt aansluiten op uw regenton heeft u iets grover geschut nodig. Het beste wat u dan kan doen is een dompelpomp aanschaffen en deze in de regenton plaatsen. U heeft wel een stoompunt nodig om de pomp te laten werken.

Bestel uw regenton eenvoudig en vertrouwd online bij Tuinartikelentotaal.nl. Advies nog? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!