8.9 / 10

Boomband

Bestel boombanden van duurzame kwaliteit nu eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
9 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
9 producten

Boomband

Boombanden houden (jonge) bomen in de juiste stand tijdens de groeifase. Jonge bomen zijn kwetsbaar voor invloeden van buitenaf, zoals continue blootstelling aan harde wind of een schaarste aan zonlicht. Met een boomband kunt u bomen eenvoudig opbinden en verankeren. De groeirichting wordt bepaald door de boomband. Zo groeit de jonge boom recht omhoog en voorkomt u dat uw boom scheef groeit. 

Ook bomen die al scheef zijn gegroeid, kunt u corrigeren met een boomband. Het is belangrijk dat deze wel strakker wordt opgebonden dan bij een jonge boom.

In het assortiment van Tuinartikel Totaal vindt u 4 verschillende boombanden:

Autogordel Boomband

De Autogordel Boomband is niet-elastisch en gemaakt van nylon. Deze boomband kan goed worden gebruikt om zwaardere bomen aan één of meerdere boompalen op te binden. Bevestig de Autogordel Boomband met boomspijkers en een aanschuiflus.

Het is ook mogelijk om een Autogordel Boomband Totaalpakket te bestellen. Dit totaalpakket bestaat uit 1 Autogordel Boomband, 1 doos boomspijkers (à 400 stuks) en 20 aanschuiflussen. 

Rubber Boomband

De Rubber Boomband is niet-elastisch en daardoor ook geschikt voor het opbinden en verankeren van zwaardere bomen. Deze boomband is binnenin verstevigd met een extra weefsel (versterkt canvas). Dit maakt het rubberen materiaal zeer sterk. Bevestig de Rubber Boomband met boomspijkers en een aanschuiflus

Het is ook mogelijk om een Rubber Boomband Totaalpakket te bestellen. Dit totaalpakket bestaat uit 1 Rubber Boomband, 1 doos boomspijkers (à 400 stuks) en 20 aanschuiflussen. 

Jute Boomband

De Jute Boomband is gemaakt van 100% gerecycled krachtig geweven jute. Het voordeel van de Jute Boomband is dat deze biologisch afbreekbaar is. Na 3 jaar begint het jute te verteren en breekt de natuur de boomband vanzelf af. Bevestig de Jute Boomband met Torx schroeven en een revetje. 

Boomband ArborTie Set

Met Boomband ArborTie Set kunt u bomen bovengronds verankeren. Het verschil met de Autogordel, Rubber en Jute Boombanden is dat er bij ArborTie Set geen boompalen nodig zijn. De boom wordt verankererd door middel van ankers en touw (vlak geweven polypropyleen). Dit type boomband is ideaal voor rotsachtige bodems. 

Boomband kopen

Bestel uw boombanden veilig en eenvoudig online bij Tuinartikel Totaal.