8.9 / 10

Snoeiwonden afdekken met wondfolie

Snoeien: een belangrijk klusje wanneer je jouw tuin er netjes en verzorgd wil laten uitzien. Daarnaast stimuleert snoeien de groei van je bomen en struiken, waardoor deze ouder worden en langer in bloei blijven. Ondanks dat snoeien geen moeilijke klus is, kan het toch wel eens fout gaat.

 

Snoeiwonden

Wanneer je een tak verkeerd doorknipt, ontstaat er een snoeiwond. Op de plek van de wond komt er vocht vrij, waardoor de boom of struik extra vatbaar is voor bacteriën of schimmels. Als de snoeiwond niet op tijd behandeld wordt, loopt de boom of struik infectiegevaar. Wanneer de wond geïnfecteerd raakt, sterft de boom of struik uiteindelijk af. 

Snoeiwond afdekken

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het zou zonde zijn als een boom of struik afsterft door een infectie. Het duurt erg lang totdat een boom of struik volwassen is. Wanneer je een volgroeide boom of struik moet inwisselen voor jonge aanplant, zal je tuin er ineens een stuk kaler uitzien. Om je boom of struik te behouden, is het belangrijk om de verse snoeiwond zo snel mogelijk af te dekken. 

Wondfolie

De beste manier om de snoeiwond af te dekken, is met wondfolie. Wondfolie dekt de wond volledig en blijft goed zitten bij wind of regen. Het biedt de wond bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën, schimmels en insecten. Hierdoor heeft de boom of struik voldoende tijd om te herstellen zonder dat deze infectiegevaar loopt. 

Het is belangrijk dat je de snoeiwond zo snel mogelijk behandelt met wondfolie. Behandel de wond binnen 72 uur nadat deze is ontstaan. De eerste dagen is de wond namelijk het meest kwetsbaar voor schimmels en bacteriën. 

ArboTape

ArboTape is een wondafdekmiddel voor bomen en struiken. Deze wondfolie is een effectief bewezen middel om een boomwond sneller te genezen. Het folie bestaat uit composteerbare stoffen en is volledig biologisch afbreekbaar. De natuur breekt het folie na een tijd vanzelf af, waardoor je deze niet zelf van de boom hoeft te verwijderen.

Met BioTape (biologisch afbreekbare tape) maak je de ArboTape (wondfolie) vast rondom de boom. Hierdoor blijft het folie op zijn plek zitten.

Hierna geneest boomwond zichzelf.

ArboTape + BioTape bestellen

Wondfolie bestellen

Bestel ArboTape wondfolie eenvoudig en snel online bij Tuinartikel Totaal. 

Wil je meer weten over ArboTape? Lees ons blogartikel "Beschadigde boomschors herstellen met een wondafdekmiddel voor bomen"