8.9 / 10

Vuurkorven

Met een vuurkorf geniet u van een authentiek vuurtje in uw tuin of op het terras. Niet alleen 's zomers, maar ook in de wintermaanden is een vuurkorf geschikt om aan te steken. Bestel uw favoriete vuurkorf eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vuurkorven zijn misschien wel de bekendste terrasverwarmers die er bestaan. Uiteraard ontbreken de vuurkorven niet in het assortiment van Tuinartikel Totaal. Met een vuurkorf geniet u van een authentiek vuurtje in uw tuin of op het terras. Niet alleen 's zomers, maar ook in de wintermaanden is een vuurkorf geschikt om aan te steken. 

Vuurkorf voor in de tuin

Vuurkorven zijn over het algemeen op drie poten. De open vuurkorven worden geleverd met een asopvangschaal. Vergeet deze er niet onder te zetten, anders ligt uw tuin vol met as. Met een vuurkorf in de tuin wordt het al snel gezelllig. 

Om langer van uw vuurkorf te kunnen genieten, raden wij u het volgende aan:

  • Steek het vuur alleen aan met haardhout en aanmaakproducten die daarvoor bestemd zijn. 
  • Gebruik alleen droog hout.
  • Plaats de vuurkorf op een vlakke ondergrond.
  • Gebruik een metalen onderplaat om de asresten op te vangen.
  • Na afkoeling dient u de vuurkorf af te nemen en de asresten te deponeren. 

Van stalen tot aan gietijzeren vuurkorven

Vuurkorven worden veelal gemaakt van staal of gietijzer. De korven zijn afgewerkt met een hittebestendige coating. Dit behoud de kwaliteit van de korven, maar op den duur zullen alle vuurkorven gaan roesten. Dit komt mede door de verschillende weersinvloeden en de verandering tussen warm en koud. U kunt ervoor kiezen om uw vuurkorf na verloop van tijd met zwarte hittebestendige lak te verven.

De vuurkorven zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Van kleine vuurkorven tot aan grotere modellen met een rookkanaal erop. Ieder heeft zijn eigen identieke uitstraling. Daarom hebben wij voor iedere stijl tuin een passende vuurkorf. Een vuurkorf koopt u gemakkelijk en veilig online bij Tuinartikel Totaal. Geniet van een lange avond bij het gezellige vuur met familie of vrienden. Een vuurkorf brengt niet alleen warmte, maar ook een fijne sfeer. 

Heeft u hulp nodig met het maken van een keuze? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.