8.9 / 10

Waarom kantopsluiting onmisbaar is in je tuin

Kantopsluiting, borderranden, grasranden, perkranden, plantenranden, vijverranden... Hoe je het ook noemt: kantopsluiting zie je steeds vaker in tuinen. Kantopsluiting maakt je tuin in één oogopslag strak en verzorgd. Borderranden zorgen voor een strakke scheiding tussen verschillende delen in de tuin. Met kantopsluiting omrand je bijvoorbeeld tuinpaden, grindpaden, plantvakken of gazon. Het geeft je tuin een strakke en stijlvolle uitstraling. Maar welke soorten kantopsluiting zijn er allemaal? En welke borderrand past bij jouw tuin?

Borderrand kunststof

Kantopsluiting van kuntstof is doorgaans flexibel en buigzaam. Daarom kun je je tuin met kunststoffen kantopsluiting precies indelen zoals jij dat wilt. Heb je een grindpad met bochtjes? Of een plantvak dat rond is? Dan past een borderrand van kunststof perfect in je tuin. 

Daarnaast zijn de borderranden binnen het assortiment van Tuinartikel Totaal geproduceerd uit gerecycled materiaal (en recyclebaar), waardoor deze duurzaam en circulair zijn. 

In het assortiment van Tuinartikel Totaal vind je de volgende flexibele kunststoffen kantopsluiting:

Borderrand cortenstaal

Een borderrand van cortenstaal geeft je tuin een warme en natuurlijke uitstraling. Kantopsluiting van cortenstaal kan zowel buigzaam als recht zijn, afhankelijk van het type cortenstalen borderrand dat je kiest. Cortenstalen kantopsluiting is er in verschillende hoogtes. Wil je een stijlvolle, warme en natuurlijke uitstraling in je tuin? Dan is cortenstalen kantopsluiting ideaal. 

In het assortiment van Tuinartikel Totaal vind je de volgende cortenstalen kantopsluiting:

Borderrand gegalvaniseerd staal

Kantopsluiting van gegalvaniseerd/verzinkt staal is minder gevoelig voor corrosie, zoals roesten. Waar cortenstaal juist is ontworpen voor een natuurlijk roestproces, wordt dit bij gegalvaniseerd staal juist tegengehouden. Het verzinken van staal gebeurt om ijzer te beschermen tegen de vorming van roest.

Een borderrand van gegalvaniseerd staal heeft een grijze kleur en glanst. Wil je je tuin een moderne en strakke uitstraling geven? Kies dan voor kantopsluiting van verzinkt staal. Net als bij cortenstaal is het bij verzinkt staal afhankelijk van het type borderrand dat je kiest of deze buigzaam of recht is. 

In het assortiment van Tuinartikel Totaal vind je de volgende verzinkt stalen kantopsluiting:

Kortom, met borderranden kun je jouw tuin precies indelen zoals je dat wilt. Het is een persoonlijk project waarmee je veel kanten op kunt. Zowel in het materiaal als in de vorm van de kantopsluiting heb je veel keuze. Daarnaast kun je zelf kiezen welke bomen en planten je in de tuinafboording plaatst, zoals siergrassen, hortensia's of solitaire heesters. 

Borderrand kopen

Wil jij jouw tuin eenvoudig een strakke en professionele uitstraling geven? Bestel nu jouw favoriete borderrand online bij Tuinartikel Totaal!