8.9 / 10

Welke transformator kan ik het beste kiezen voor mijn tuinverlichting?

Ben je van plan om tuinverlichting van Garden Lights aan te leggen in je tuin? Dan heb je een transformator nodig. Deze zet 230 volt (van de stroombron) om naar 12 volt (het voltage van het Garden Lights lichtsysteem). Verlichting van 12 volt is veilig voor zowel mens als dier. 

De juiste transformator voor mijn tuinverlichting kiezen

Het Garden Lights lichtsysteem heeft 3 soorten transformators:

Het kiezen van de juiste transformator voor jouw buitenverlichting is heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is het totale wattage van het aantal lampen dat je hebt bij elkaar op te tellen. Rekentalent is hierbij een overbodige luxe. 

1. Tel het aantal lampen dat je wilt aanleggen bij elkaar op

Bij iedere lamp staat het aantal Watt vermeld. Op onze website staat het wattage altijd bij het product vermeld in de omschrijving. Ook staat het wattage altijd op de verpakking van het product vermeld. 

2. Bereken het totale aantal Watt van de lampen samen

Dit doe je simpelweg door het aantal Watt van jouw lampen bij elkaar op te tellen.

Voorbeeld: Je hebt 6 lampen. Iedere lamp heeft 3 Watt. In totaal heb je dus 18 Watt (6 lampen x 3 Watt per lamp).

3. De juiste transformator bij het totale wattage vinden

Bij het voorbeeld hierboven kwamen we uit op een totaal van 18 Watt. Het lichtsysteem van Garden Lights heeft 3 soorten transformators met de volgende wattages: 24 Watt60 Watt en 150 Watt. De wattages van de transformators geven aan tot hoeveel Watt deze maximaal belast kunnen worden. 

Een wattage van 18 past dus bij een transformator met 24 Watt.

Let wel op dat je nu nog maar 6 Watt extra beschikbaar hebt. Wil je bijvoorbeeld op een later moment 3 lampen van 3 Watt per stuk toevoegen aan je lichtsysteem? Dan kom je in totaal uit op een wattage van 27 (18 Watt van je bestaande lichtsysteem + 9 Watt van je nieuwe lampen). Dan heb je niet voldoende aan een transformator van 24 Watt. In dat geval zou je een transformator van 60 Watt nodig hebben. 

Houd daarom op voorhand dus altijd rekening met eventuele uitbreiding van je lichtsysteem.

Transformator voor buitenverlichting kopen

Bij Tuinartikel Totaal kun je veilig en eenvoudig online een transformator bestellen die jij nodig hebt voor jouw Garden Lights lichtsysteem.

Wil je meer weten over het aanleggen van een 12 volt lichtsysteem van Garden Lights? Lees ons stappenplan met tips en video.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. 

Gratis tuinverlichting adviesgids!

Heb jij onze gratis (online) tuinverlichting adviesgids al ontvangen? Hierin vind je de handigste tips over het kiezen & aanleggen van het Garden Lights 12 volt-lichtsysteem. 

Ontvang nu!