8.9 / 10

Met deze hulpmiddelen geef jij jouw planten de juiste hoeveelheid water

Als je planten water geeft, zijn er twee dingen waar je op moet letten: geef ze niet te weinig water én niet te veel water. Als je je planten te weinig water geeft, drogen ze uit. En als je je planten te veel water geeft (overbewatering), gaan de wortels rotten. Zowel uitdroging als overbewatering leiden tot het afsterven van de plant. 

Planten automatisch water geven met een hulpmiddel

Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die je een handje helpen bij het water geven van jouw planten. Hieronder hebben we enkele hulpmiddelen op een rijtje gezet. Deze geven jouw planten automatisch de exacte benodigde hoeveelheid water, waarmee je uitdroging en overbewatering voorkomt. 

Automatische bewatering voor planten: Neptunus

Het Neptunus Plantenbewateringssysteem plaats je in plantenbakken, bloembedden, bloembakken of hangende bloempotten of plantenbakken. Met deze watertank krijgen jouw planten automatisch water toegediend. De plant neemt zelf water op wanneer deze dat nodig heeft. Onder optimale omstandigheden hoef je de watertank (van 10 liter) maar één keer in de zes weken bij te vullen. 

Daarnaast komt het water meteen terecht op de plek waar de plant het meeste water nodig heeft: bij de wortels. Met een vlottersysteem (een zwarte pijp waarin een dobber zit) kun je in één oogopslag zien hoeveel water er nog in de tank zit. 

Doordat de plant zelf de hoeveelheid water kan opnemen die deze nodig heeft, wordt de plant groter, sterker en gaan deze langer mee. 

Lees hier meer over het Neptunus Plantenbewateringssysteem.

Gietranden

Gietranden plaats je rondom de boom en vul je heel gemakkelijk met water. Bij droogte kun je op deze manier heel gericht water geven. Het voordeel is dat ze een grote wateropslagcapaciteit hebben. 

Gietranden dienen niet alleen als wateropslag. Ze bieden daarnaast ook goede bescherming tegen maaischade en strooizout. 

Lees hier meer over gietranden.

Waterdruppelzak AquaBag

AquaBag is een waterdruppelzak die je rondom de boom bevestigt. De werking is eenvoudig: na 6 tot 10 uur druppelt de zak op een rustig tempo leeg rondom de stam van de boom. Doordat de zak rustig leegdruppelt, heeft de boom voldoende tijd om het water op de nemen. Daarnaast geef je de boom gericht water met de AquaBag, want de druppelzak loopt leeg onderaan bij de wortels. 

De druppelzak hoef je alleen rondom de boom dicht te ritsen en te vullen met schoon water (geen grondwater). Het is belangrijk dat je de zak met schoon water vult, zodat de gaatjes van de AquaBag niet verstopt raken. 

Plantenbewatering kopen

In het assortiment van Tuinartikel Totaal hebben we allerlei hulpmiddelen voor het automatisch bewateren van planten. Bestel jouw favoriete bewateringsproducten eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.