8.9 / 10

Schoffels & hakken

Een schoffel, hak of schrepel is ideaal tuingereedschap om onkruid los te snijden, de grond los te maken en de werking van de bodem te verbeteren. Schoffels en hakken zijn ideaal gereedschap voor het verwijderen van onkruid uit uw bloemperk of bodem. Met een hak en een schoffel snijdt u het onkruid onder de wortel af en tegelijkertijd maakt u de grond los. Het losmaken van de grond zorgt ervoor dat de wortels niet genoeg vaste grond hebben om te wortelen waardoor het onkruid uitdroogt. 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 item

  1. WOLF GARTEN GS-M 16 SCHOFFEL  WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
    WOLF GARTEN GS-M16 SCHOFFEL
    Normale prijs € 17,95 Speciale prijs € 14,95
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 item

Het verschil tussen een schoffel en een hak

Hoewel een schoffel en een hak hetzelfde werk verrichten is de werkwijze van beide gereedschappen verschillend. Het is belangrijk dat u weet wat voor grondsoort u wilt bewerken voordat u een keuze maakt tussen een schoffel en een hak. 

Heb ik een hak of een schoffel nodig?

Een schoffel is geschikt voor een lichte grondsoort en is verkrijgbaar in verschillende breedtes. Des te breder de schoffel, des te meer grond tegelijk geschoffeld kan worden. Echter, naarmate de schoffel breder is kost het meer moeite om de grond te schoffelen. Onderaan de steel heeft de schoffel een horizontaal stalen mes welke u horizontaal van u afduwt en naar u toetrekt. Op deze manier snijdt u de wortels van het onkruid door en wordt de grond losgeschud.

Een hak is meer geschikt voor zwaardere grondsoorten. Onderaan de steel van de hak bevindt zich een verticaal mes. Het verschil met een schoffel qua gebruik is dat u met een hak een hakkende beweging maakt, en de hak niet horizontaal beweegt. Net als met een schoffel snijdt u met een hak het onkruid onder de wortel af en maakt u de grond los. De hak is verkrijgbaar met enkel een handvat maar ook met een steel.  

Aanbod schoffels

Wij leveren kwalitatief hoogwaardige schoffels van topmerken zoals Wolf Garten en Gardena, in vele verschillende afmetingen. We hebben zowel schoffels met steel als schoffels zonder steel. Denk bijvoorbeeld aan een Venlo schoffel van gesmeed ijzer met een houten steel, of een combisysteem schoffel van Gardena. Voor de schoffels zonder steel kunt u uiteraard een losse steel bestellen. Naast schoffels leveren wij ook andere handgereedschappen voor de tuin, zoals schrepels, harken, spades, onkruidstekers en nog veel meer! 

Schoffel kopen

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Een schoffel kopen doet u heel eenvoudig online, bij Tuinartikel Totaal. U profiteert bij ons van vele voordelen: betrouwbaar online winkelen met het Thuiswinkel Waarborg, veilig betalen via de betaalmethode van uw keuze, en een uitstekende service. U gaat voortaan dus niet meer de deur uit voor de aankoop van een nieuwe schoffel! Zorg vooral dat u onze schoffel sale goed in de gaten houdt, want hier kunt u geregeld profiteren van mooie aanbiedingen. Indien u nog vragen hebben over schoffels of over één van onze andere artikelen, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Onze medewerkers van de klantenservice staan u graag te woord!