8.9 / 10

Wel of geen fundering voor mijn tuinkas?

Jouw oog is gevallen op een mooie tuinkas of muurkas en deze wil je graag gaan bestellen. Zodra je gaat bestellen, kom je een aantal opties tegen, waaronder "fundering". Je kunt kiezen voor wel of geen fundering en voor de kleur van de fundering (blank of groen gecoat). 

Een fundering is een rand van een hoogte van 10-12 cm, waarop je de kas loodrecht monteert. Dit zorgt ervoor dat de kas sterk en stabiel staat. 

Is een fundering noodzakelijk voor mijn kas? 

Je vraagt je nu vast af: is een fundering noodzakelijk om mijn tuin- of muurkas goed te kunnen monteren?

Het antwoord hierop: ja, je kunt het beste wel kiezen voor een fundering. Een fundering van je tuinkas zorgt voor een sterke en stabiele basis. Het aluminium frame van de tuinkas wordt loodrecht op de fundering geplaatst. Daarnaast wordt iedere zijde van de kas om de fundering heen geplaatst, waardoor er een aluminium frame over de fundering heen valt. 

Op welke ondergrond kan ik mijn kas het beste plaatsen?

Je kunt jouw tuinkas of muurkas het beste op een tegelgrond of betonpoeren plaatsen. Doe je dit, dan zal je kas niet verzakken in de grond. Ook voorkom je hiermee mogelijke glasschade door verzakking.

Het is heel belangrijk dat je de fundering op een vlakke ondergrond plaatst, dat de hoeken haaks zijn en dat beide diagonalen in afstand gelijk zijn aan elkaar. Mocht je de kas willen plaatsen op volle grond, dan kunt u de fundering het beste plaatsen op stelstenen nabij de hoekpunten. Als je de stelstenen onder het maaiveld monteert, dan zie je hier later niets meer van. 

Fundering voor houten kassen

Houten kassen, zoals Muurkas New Classic Lean-To 106 en Tuinkas New Classic 66 , worden inclusief fundering geleverd. Met behulp van een stalen funderingsrand wordt ervoor gezorgd dat het houten frame van de kassen niet in contact komt met de ondergrond. Zo blijft het houten frame langer goed. 

Tuinkas/muurkas bestellen

Bestel jouw favoriete tuinkas of muurkas bij Tuinartikel Totaal!

Contact

Wil je meer weten over de fundering van een kas? Of heb je andere vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.