8.9 / 10

Welke elementen zorgen ervoor dat mijn tuin sfeervol wordt?

Hoe je dit voor elkaar krijgt, leggen wij je uit in 8 stappen.

1. Knus vuurtje

Wat is er sfeervoller dan het geluid van een knetterend vuurtje op de achtergrond? Een vuurtafel of buitenhaard is daarom een prachtige toevoeging aan je sfeervolle tuin in spe. Daarbij ken je vast het gezegde “een goed verhaal begint bij een knus vuurtje”. En wat brengt meer sfeer met zich mee dan een avondje met goed gezelschap waarin allerlei mooie verhalen naar boven komen?

2. Warmtestralen

Heerlijk, het gevoel van een warm dekentje om je heen als de kippenvel op je armen staat. Een warmtebron in de vorm van een terrasheater is daarom cruciaal voor een ontspannen gevoel. Het is wellicht minder sfeervol dan een vuurtafel of buitenhaard, maar zeker een goed alternatief. Daarom mag een heater niet ontbreken in dit lijstje.

3. Barbecue-aroma vermengd met buitenlucht

Als het buiten mooi weer is, wil je hier optimaal van genieten. Buiten dineren geeft een ultiem zomergevoel en daardoor mag een goede barbecue niet ontbreken in je tuin. Genieten van barbecue-aroma in combinatie met de geur van vers gemaaid gras, wat wil je nog meer?

4. Het geluid van kabbelend water

Stel je voor, je sluit je ogen en hoort op de achtergrond het geluid van kabbelend water. Alsof je aan een meer of beekje zit. Dan voelt het toch echt als vakantie? Daarom biedt een waterornament de ontspanning en het vakantiegevoel waar je naar op zoek bent.

5. Sfeervolle tuinverlichting

Verlichting doet veel met je tuin. Het zorgt ervoor dat je niet alleen overdag, maar ook ’s avonds kunt genieten van het buitenleven. Zo is er ook ’s avonds sfeer in je tuin, wat een gevoel van geborgenheid creëert.

6. Ontspannen muziekje erbij

Muziek doet wonderen voor je gemoedstoestand. Een loungemuziekje zorgt ervoor dat je je ontspant, een Spaans zomerhitje zorgt ervoor dat je vrolijk wordt en bekende klassiekers zorgen voor een nostalgisch gevoel. Wat we hiermee willen zeggen: muziek is een belangrijk aspect om sfeer te creëren in je tuin.

7. Gezonde bomen en planten

Als laatste maar zeker niet als onbelangrijkste: bomen, planten en bloemen die in volle bloei staan. En tuin met een gezond plantenrijk zorgt ervoor dat je het ultieme gevoel van het buitenleven ervaart. Het is de basis van je tuin. Verzorg daarom je planten daarom goed met exclusieve verzorgingsproducten.

8. Stoere en stijlvolle boombakken

Decoratie mag absoluut niet ontbreken in een sfeervolle tuin. Boombakken zijn ideaal om je tuin op te fleuren op een stijlvolle manier. Vooral de Cortenstalen boombakken geven een warm gevoel vanwege de roestbruine kleur. Mocht je meer van strak en tijdloos houden, dan zijn de Aluminium boombakken, Polyester boombakken en Eco-Oh Flex Garden plantenbakken een uitstekende optie.