8.9 / 10

Kweekbakken

Bij Tuinartikel Totaal vindt u alle benodigdheden om zelf te gaan kweken. Een kweekbak mag daar zeker niet in ontbreken. We bieden een divers assortiment met verschillende soorten en maten. Het is zelfs mogelijk om te beginnen met kweken als u geen tuin heeft. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Verschillende formaten kweekbakken

Om u een ruime keuze aan te kunnen bieden zijn er kweekbakken verkrijgbaar in diverse formaten. Voor de beginnende kweker of als u net wat minder ruimte heeft kunt u met een kleine kweekbak al goed uit de voeten. Maar ook als u net wat meer te kweken heeft zijn er grotere kweekbakken verkrijgbaar. Ook een kweekbak met verwarming behoort tot het ruime assortiment. Ideaal om een stabiele temperatuur in de kweekbak te regelen. 

De juiste kweekbak

In principe is iedere kweekbak geschikt voor het kweken van uw eigen gewas. Maar onder de kweekbakken bestaan er verschillen. Wij hebben kweekbakken met een ventilatierooster, met verwarmingselementen, maar ook kweekbakken met een uitduwmat of met een groeimedium. Een uitduwmat zorgt ervoor dat het water omhoog komt uit het waterreservoir en voorkomt overmatig bewatering van de plantjes. Een kweekbak met groeimedium zorgt voor het versnellen van de ontkieming. De jonge wortels worden door de celstructuur van de voorgesneden gevormde vakjes overgenomen. 

Maak het kweken nog gemakkelijker door een van de andere kweekbenodigheden, tuingereedschap of een handige kweektafel mee te bestellen. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!