Kweekbakken

Bij Tuinartikel Totaal kunt u diverse soorten en formaten kweekbakken bestellen. Een kweekbak is geschikt om het zaadje te laten ontkiemen in een geschikt klimaat. Een aangename temperatuur zorgt ervoor dat het zaadje ontkiemt en de wortels kunnen groeien. Met de juiste luchtvochtigheid heeft u snel resultaat. De ventilatie openingen in de kweekbak zorgen er natuurlijk wel voor dat de plantjes voorzien worden van zuurstof. 

Snel zelf aan de slag met kweken? Bestel uw favoriete kweekbak eenvoudig online op Tuinartikeltotaal.nl.

 

7 Item(s)

per pagina

7 Item(s)

per pagina

Verschillende formaten kweekbakken

Om u een ruime keuze aan te kunnen bieden zijn er kweekbakken verkrijgbaar in diverse formaten. Voor de beginnende kweker of als u net wat minder ruimte heeft kunt u met een kleine kweekbak al goed uit de voeten. Maar ook als u net wat meer te kweken heeft zijn er grotere kweekbakken verkrijgbaar. Ook een kweekbak met verwarming behoort tot het ruime assortiment. Ideaal om een stabiele temperatuur in de kweekbak te regelen. 

De juiste kweekbak

In principe is iedere kweekbak geschikt voor het kweken van uw eigen gewas. Maar onder de kweekbakken bestaan er verschillen. Wij hebben kweekbakken met een ventilatierooster, met verwarmingselementen, maar ook kweekbakken met een uitduwmat of met een groeimedium. Een uitduwmat zorgt ervoor dat het water omhoog komt uit het waterreservoir en voorkomt overmatig bewatering van de plantjes. Een kweekbak met groeimedium zorgt voor het versnellen van de ontkieming. De jonge wortels worden door de celstructuur van de voorgesneden gevormde vakjes overgenomen. 

Kweekbak kopen

Eenvoudig een kweekbak kopen voor het kweken van uw eigen kruiden, groente of fruit? U bestelt gemakkelijk en veilig verschillende tuinartikelen bij ons online. Maak het kweken nog gemakkelijk door een van de andere kweekbenodigheden, tuingereedschap of een handige kweektafel mee te bestellen.