8.9 / 10

Snoeigereedschap

Wie bomen of struiken in de tuin heeft staan, zal deze moeten snoeien om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven groeien en een mooie vorm behouden. Bestel uw favoriete snoeigereedschap eenvoudig en veilig online bij Tuinartikel Totaal. 

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten
  1. WOLF GARTEN ACCU 50 EMB BUXUSMES  WWW.TUINARTIKELTOTAAL.NL
    WOLF GARTEN ACCU 50 EMB BUXUSMES
    Regular Price € 32,95 Special Price € 25,95
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten

Wie bomen of struiken in de tuin heeft staan, zal deze moeten snoeien om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven groeien en een mooie vorm behouden. Het is belangrijk dat u het juiste snoeigereedschap gebruikt voor het type struik of boom dat u snoeit. Daarnaast is het belangrijk dat uw gereedschap goed scherp is zodat de gesnoeide takken goed kunnen afgrendelen (helen).

Handige accessoires voor bij het snoeien

Het assortiment snoeigereedschap van Tuinartkeltotaal bestaat naast zagen en scharen ook uit handige accessoires voor bij het snoeien. Denk aan een hakselaar die grote takken snel en eenvoudig vermaalt tot kleine snippers zodat het opruimen een stuk gemakkelijker wordt.

Ook beschikken wij over fruitplukkers die het plukken van fruit uit bomen een stuk makkelijker maken. De fruitplukkers zijn te plaatsen op telescoopstelen die u ook bij ons kunt bestellen en de fruitplukkers zijn voorzien van een opvangzakje. Dankzij het opvangzakje zal de geplukte vrucht niet beschadigen als hij op de grond valt. 

Wanneer bomen snoeien?

Het verschilt per boomsoort wanneer u deze het beste kunt snoeien. De ideale tijd om de meeste bomen te snoeien is na de bladval, in de winter. Het voordeel van het snoeien van bomen en struiken waarvan de bladeren zijn afgevallen is dat u de vorm goed kunt zien. De takken zijn beter zichtbaar waardoor de vorm mooi bijgewerkt kan worden. Zeker bomen en struiken die voorheen niet goed gesnoeid zijn en een vreemde vorm hebben aangenomen kunnen zo erg vooruitgaan.

Fruitbomen en pitvruchtbomen snoeien

Voor Fruitbomen gelden verschillende momenten om te snoeien, afhankelijk van het type fruitboom. Er zijn namelijk fruitbomen en pitvruchtbomen. Fruitbomen kunt u het hele jaar door snoeien. Het doel van het snoeien van fruitbomen is om te zorgen dat er nieuwe takken groeien. Oude takken snoeit u op ongeveer 10 centimeter van de boomstam. Het is belangrijk dat u splitsende takken weer snoeit tot een enkele tak en dat u takken die omhoog of omlaag groeien ook wegknipt.  

Pitvruchtbomen dienen op een ander moment gesnoeit te worden. Deze boomsoort moet gesnoeid worden tussen begin januari en eind maart. Als u de pitvruchtboom voor januari snoeit loopt deze een groot risico op ziektes wat voor de boom fataal kan worden. Om de kans op ziektes te verkleinen snoeit u de boom bij droog weer en niet in een periode met strenge vorst.

Een rozenstruik snoeien

Een rozenstruik kan het beste in maart gesnoeid worden. Bij rozenstruiken is het ook mogelijk om ze later te snoeien, maar dan begint hij ook later met bloeien. Het is echter niet mogelijk om de Rozenstruik eerder te snoeien dan maart, want dan zal de struik extra gevoelig zijn voor ziektes. Ook het snoeien van de rozensruik in een periode van vorst wordt niet aangeraden omdat de uitlopers dan kapot kunnen vriezen. 

Buxussen snoeien

Buxussen moeten meerdere keren per jaar gesnoeid worden. Eind mei snoeit u de buxus voor de eerste keer en de tweede keer snoeit u de buxus in het begin van september. Het is niet erg om de buxus tussen deze snoeibeurten nog een paar keer te snoeien. Het is zelfs beter voor de buxus om hem meerdere keren te snoeien. Het zorgt er namelijk voor dat de buxus steeds voller wordt en mooi groen blijft. 

Het snoeien van een notenboom

Notenbomen snoeit men doorgaans in de zomer of in de herfst. Snoei de notenboom zo snel mogelijk nadat de bladeren en noten van de boom zijn gevallen. Vroeg in de winter komen de sappen in de Notenboom weer op gang. Als u de boom snoeit wanneer de sapstroom vol op gang is dan gaat hij bloeden. Dit kost de boom veel energie en kan in de toekomst dode takken opleveren. Ook loopt de Notenboom dan een groot risico op schimmels en parasieten. Snoei de Notenboom dus op tijd zodat de wonden de tijd hebben om af te grendelen. 

Ook het gebruiken van goed snoeigereedschap is van essentieel belang bij het snoeien. En daarvoor bent u in de online shop van Tuinartikel Totaal aan het juiste adres!

Soorten snoeigereedschap

Of u nu op zoek bent naar een kettingzaag, een heggenschaar, een hakselaar, een snoeischaar of een takkenschaar, als het op snoeigereedschap aankomt vindt u bij ons ongetwijfeld wat u zoekt. Wij verkopen uitsluitend snoeigereedschap van topmerken als Wolf Garten, Gardena, Flymo en Talen Tools. Zo bent u altijd verzekerd van een prima kwaliteit.

Snoeigereedschap kopen

Snoeigereedschap kopen? Dat is zo geregeld bij Tuinartikel Totaal. Dankzij het Thuiswinkel Waarborg bent u altijd verzekerd van veilig en betrouwbaar online winkelen. Daarbij bepaald u zelf voor welke betaalmethode u kiest; betaling via iDeal, overboeking, PayPal, AfterPay, Mister Cash, Direct E-banking of rembours. Het is maar net wat u zelf het prettigst vindt!